День фінансів: криптовалюта Маска, «легка індексація» залізничних квитків, ставки для «єврономерів» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: криптовалюта Маска, «легка індексація» залізничних квитків, ставки для «єврономерів»

582
Четвер, 18 лютого. Чому ви віддаєте перевагу: гривні, долару, криптовалюті? Сьогодні торкнемося інтересів кожного.
Сильний/слабкий долар. Влада США надрукувала і збирається ще надрукувати дуже багато незабезпечених доларів. Багато хто говорить про неминуче «падіння».
День фінансів: криптовалюта Маска, «легка індексація» залізничних квитків, ставки для «єврономерів»
Але все ж потрібно враховувати, що долар — валюта незвичайна, а тому і падіння долара в звичайному розумінні може і не бути. Михайло Федоров, експерт Finance.ua, в деталях розповів про можливі варіанти:

Долар: чи чекати на Армагеддон «вічнозеленого» 💸

Власна криптовалюта Маска. Глава компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск захотів створити свою криптовалюту. У коментарях під його записом у Twitter користувачі запропонували назвати її як «Марскойн» або «Ілонкойн». «Це безперечно буде Марскойн!» — відповів Маск.
Адаптивний карантин з наступного тижня. В Україні з наступного тижня починає діяти адаптивний карантин. На думку глави Держспоживбслужби Києва Олега Рубана, столиця, швидше за все, перебуватиме в «помаранчевій» зоні весь час адаптивного карантину. На його думку, буде природне зростання захворюваності, пов’язане з сезоном і завершенням карантинних заходів і збільшенням захворюваності в західних регіонах.
Гроші на дороги. Області, яким дістанеться найбільше. Кабмін прийняв рішення, згідно з яким на будівництво, реконструкцію і ремонт доріг в 2021 році планується виділити 23,3 млрд грн. Найбільше з цієї суми отримають такі області: Дніпропетровська, Харківська та Закарпатська. Їм виділили 2,25 млрд грн, 2,14 млрд грн і 1,7 млрд грн відповідно.
Плюс 2% щомісяця на залізничні квитки. Міністр інфраструктури Владислав Криклій нагадав, що вже з наступного місяця почнуть дорожчати квитки на залізничні перевезення. Щомісяця ціни на квитки будуть зростати на 2%. Але на думку Криклія, це не подорожчання, а «дуже така легка індексація». Також він нагадав, як можна заощадити на квитках.
Доступне розмитнення «єврономерів». Верховна Рада підтримала в першому читанні проект закону, яким встановлюється пільгова ставка для розмитнення автомобілів на єврономерах. Це стосується тих авто, які були ввезені до кінця 2020 року. Також пропонується знизити штраф за незаконне перебування авто в Україні зі 170 000 грн до 8500 грн.
До речі, «під’їхав» другий випуск нової рубрики на YouTube-каналі Finance.ua. Розповідаємо про вакцинацію, підвищення пенсійного віку, нові штрафи за порушення ПДР. Нагадаємо, що назву рубрики ми вирішили придумати разом з вами. Автор найвдалішої ідеї отримає приз. 🎁
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас