18:54 11.04.2018

Херсонський міський суд відпустив під особисте зобов'язання капітана судна "Норд" за другою підозрою

2 хв читати
Херсонський міський суд відпустив під особисте зобов'язання капітана судна "Норд" за другою підозрою

 Херсонський міський суд у середу обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання капітану затриманого українськими прикордонниками судна "Норд" Володимиру Горбенку за ще однією висунутою підозрою, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар прокуратури АРК Тетяна Тихончик.

"Суд задовольнив клопотання прокуратури АРК: капітану обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, він має відвідувати слідчого. Йому також заборонено відвідувати окуповану територію", - розповіла Т.Тихончик.

Як повідомлялося, 10 квітня В.Горбенку повідомили про підозру у скоєнні ще одного злочину - за ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

За інформацією Т.Тихончик, під час досудового розслідування з’ясовано, що риболовецьке судно "Норд" здійснювало рибний промисел в Азовському морі на підставі так званого дозволу на видобуток (вилов) водних морських ресурсів, виданого "Азово-Чорноморським територіальним управлінням Федерального агентства з рибальства", та інших документів, виданих органами, що діють на тимчасово окупованій території півострова Крим.

"Їхня діяльність, відповідно до ч. 2 ст. 9 закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян і правовий режим на тимчасово окупованій території України", є незаконною", - розповіла вона.

10 квітня В.Горбенко, якого раніше того дня відпустили під заставу, прибув до Головного управління СБУ в Криму (розташоване в Херсон) на допит.

Після виходу під заставу капітан "Норд" може повернутися до себе додому в Крим, де він прописаний, водночас В.Горбенко зобов'язаний щопонеділка з'являтися на допит до слідчого до Головного управління СБУ в Криму, яке територіально розташоване в Херсоні. Якщо капітан судна не виконає це зобов'язання, буде порушено питання про його розшук та арешт.

25 березня Держприкордонслужба України затримала сейнер "Норд" (прапор РФ, порт приписки - Керч) із 10 членами екіпажу на борту. Моряки перебувають у порту Бердянська (Запорізька обл.). Їм було заборонено покидати судно.

Капітану судна В.Горбенку ставлять у провину ст. 332-1 Кримінального кодексу України (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою завдання шкоди інтересам країни), що передбачає обмеження волі терміном до трьох років або позбавлення волі на той самий термін.

Іншим членам екіпажу ставлять у провину ч. 2 ст. 204 КпАП України (незаконний перетин кордону), санкція - штраф від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Харкова, інформація про постраждалих уточнюється

Окупанти обстріляли Малоданилівську громаду Харківської області

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

За ексзаступника керівника Офісу президента Смирнова внесли заставу в десять млн грн

Гетманцев анонсує цілодобові пости і відеоспостереження на тютюнових фабриках

Міністри оборони України та США обговорили поточну ситуацію на полі бою та відновлення бойових бригад

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА