08:38 03.06.2018

Меттіс назвав умови надання допомоги КНДР

2 хв читати
Меттіс назвав умови надання допомоги КНДР

Північна Корея отримає допомогу тільки у разі незворотніх кроків у напрямку денуклеаризації, заявив міністр оборони США Джеймс Меттіс, передає Reuters.

"Ми продовжимо виконувати всі резолюції Радбезу ООН щодо Північної Кореї. КНДР отримає допомогу тільки коли зробить незворотні кроки на шляху до денуклеаризації, що піддаються перевірці", - сказав Меттіс.

Він додав, шлях до переговорів буде в кращому випадку "тернистим".

У травні держсекретар США Майк Помпео розповів в інтерв'ю Fox News, що для того, щоб американські підприємці змогли інвестувати в КНДР, Пхеньяну необхідно виконати всі вимоги Вашингтона, в тому числі ліквідувати програму з розробки ядерної зброї.

За словами Помпео, американський приватний сектор міг би вкластися в сільське господарство, інфраструктуру і будівництво енергетичної мережі в КНДР.

Лідер Північної Кореї заявив про замороження ядерних випробувань і закриття ядерного полігону 21 квітня, після того як країну відвідав Помпео, який тоді обіймав посаду глави ЦРУ. Повідомлялося, що сторони обговорили можливість проведення переговорів між президентом США Дональдом Трампом і главою КНДР Кім Чен Ином.

10 травня Трамп оголосив, що зустріч відбудеться 12 червня в Сінгапурі. Ядерний полігон Пхунгері в Північній Кореї було демонтовано 24 травня, незабаром після цього президент США скасував свою зустріч з лідером КНДР.

У Північній Кореї у відповідь заявили, що готові до переговорів "у будь-який час". Через три дні, 27 травня, Трамп сказав, що зустріч залишається в силі. Пізніше делегації обох країн прибули в Сінгапур для підготовки до саміту.

Газета The Washington Post з посиланням на джерела повідомила, що Кім Чен Ин планує зупинитися в п'ятизірковому номері готелю Fullerton, вартість однієї ночі в якому перевищує $ 6 тис. Оплатити його проживання попросили "іноземну держава". При цьому джерела газети відзначили, що США готові заплатити за номер, але КНДР може розцінити такі дії, як образу. Одним з варіантів вирішення проблеми для американської делегації може стати влада Сінгапуру, в Вашингтоні розглядають можливість попросити приймаючу саміт країну заплатити за проживання Кім Чен Ина.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

Іспанія визнає державу Палестина в кордонах 1967 року - ЗМІ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Джонсон про удари американською зброєю по РФ: Треба дозволити Україні вести війну так, як вони вважають за потрібне

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА