12:50 08.11.2019

В Україні розробили законопроект про підтримку незаконно утримуваних Росією українців

2 хв читати

Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України спільно з правозахисними організаціями розробили законопроект, який урегулює правовий статус і гарантії соціального захисту осіб, незаконно затриманих окупаційною владою у Криму, на Донбасі та на території РФ.

"Законопроект визначає, яку державну підтримку може бути надано таким особам: щорічну грошову допомогу їхнім родинам на час позбавлення волі, одноразову грошову допомогу після звільнення, безкоштовну медичну допомогу, психологічні послуги, відшкодування правової допомоги, сприяння працевлаштуванню після звільнення, освіту для дітей і багато інших видів підтримки", - сказала голова правління організації "Zmina. Центр прав людини" Тетяна Печончик на прес-брифінгу "Результати круглого столу в парламенті "Правозахисний порядок денний для парламенту" у Києві у п'ятницю.

За її словами, законопроект визначає три категорії осіб, яким держава може надавати такий захист: особи, позбавлені волі за політичними мотивами на території окупованих Криму, Донбасу і в РФ (щонайменше 87 осіб), цивільні заручники на Донбасі внаслідок російської збройної агресії , які перебувають у полоні (120 осіб) і військовополонені (28 осіб).

"У нас є багато людей, які перебувають у полоні, бранці Кремля, люди, які вже звільнилися. Але, на жаль, за всі ці роки на державному рівні не було встановлено, яку підтримку від держави можуть отримувати такі особи", - пояснила Печончик.

Вона також додала, що цей документ матиме універсальний характер, тобто його дія поширюватиметься не лише на тих, хто нині перебуває в місцях несвободи внаслідок політично вмотивованого переслідування, а й на вже звільнених осіб, кількість яких становить 5 тис.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА