СБУ та ФБР викрили хакерський хостинг на чолі з українцем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ та ФБР викрили хакерський хостинг на чолі з українцем

Кримінал
803
Служба безпеки спільно з Федеральним бюро розслідувань і таємною службою США блокували діяльність потужного хакерського угруповання, яке очолював українець Михайло Ритіков.
Про це на брифінгу 16 липня заявив тимчасовий виконувач обов’язків голови СБУ Іван Баканов.
Хакери працювали у Dark Net – прихованій частині інтернету, де можливо анонімно придбати зброю, наркотики тощо.
Правоохоронці повідомили, що угруповання нараховує близько 10 основних учасників та десятки посередників у низці країн світу, а також тисячі клієнтів.
“Вони занепокоєні тим, що у руках спецслужб опинились сотні терабайт даних, які можуть стати доказами у сотнях кримінальних справ у всьому світі. За нашими оцінками, мова може йти про 40% російськомовного сегменту Dark Net”, – підкреслив Баканов.
За словами тимчасового виконувача обов’язків начальника департаменту кібербезпеки України Миколи Кулешова, справу в Україні було зареєстровано на початку 2019 року.
Обладнання Ритікова періодично знаходили українські, російські, американські правоохоронці, вилучали його, тимчасово припиняли діяльність, але хакерська група невдовзі продовжувала діяти. В СБУ вважають, що хостинг використовувався серед іншого спецслужбами Росії для атаки об’єктів критичної інфраструктури України.
“11 липня було проведено 29 обшуків за місцем перебування Ритікова та його спільників. У ході обшуків було вилучено 146 серверів”, – сказав Кулішов.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас