14:35 18.01.2019

Київ схвалює створення міжнародної місії в Керченській протоці, якщо РФ не маніпулюватиме нею - Клімкін

2 хв читати
Київ схвалює створення міжнародної місії в Керченській протоці, якщо РФ не маніпулюватиме нею - Клімкін

 Україна схвалює можливу міжнародну місію в Керченській протоці, але допускає маніпуляції нею з боку Росії, заявляє міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Якщо міжнародна присутність нам тут допоможе, а вони (влада РФ - ІФ) не маніпулюватимуть нею, ми, безумовно, це вітаємо, і це має бути встановлено", - сказав П.Клімкін на прес-конференції за підсумками діяльності зовнішньополітичного відомства у п'ятницю в Києві, коментуючи інформацію, що Німеччина та Франція могли б стати гарантами судноплавства в Керченській протоці, і РФ з цим згодна.

Міністр закордонних справ висловив сподівання, що в німецьких партнерів України були результативні переговори з представниками Російської Федерації.

"Хоча, чесно кажучи, я впевнений, що Росія і надалі цим маніпулюватиме. Мета Росії - дестабілізувати український Донбас, і найкраще це зробити з півдня. Це зрозуміло і політично, і геополітично, і економічно", - зазначив П.Клімкін.

За його словами, питання міжнародного контролю в Керченській протоці вже обговорювалося, зокрема, з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом.

"Ідея полягає в тому, щоб був міжнародний контроль. Не російський контроль, а міжнародний контроль у Керченській протоці", - сказав глава МЗС України.

"Це можливість фахівців, які незалежно дивилися б на те, що робить Росія, і прекрасно розуміли, що треба виходити з принципів міжнародного права, що ніякого російського уявлення про якісь кордони там немає, і що принципи, які мають бути реалізовані щодо протоки й Азовського моря, - це свобода судноплавства відповідно до міжнародного права та Конвенції про морське право", - розповів П.Клімкін.

Раніше у п'ятницю глава МЗС РФ Сергій Лавров на прес-конференції за підсумками переговорів із главою МЗС ФРН заявив, що президент Росії Володимир Путін погодився на пропозицію канцлера Німеччини Ангели Меркель про допуск німецьких і французьких фахівців у Керченську протоку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА