12:43 06.11.2018

Жодну з понад 20 версій убивства Гандзюк не буде відкинуто - Порошенко

2 хв читати
Жодну з понад 20 версій убивства Гандзюк не буде відкинуто - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що в розслідуванні вбивства активістки Катерини Гандзюк розглядається понад 20 версій, замовники цього злочину мають нести відповідальність.

"Хочу заявити, що жодну версію (а їх сьогодні понад 20) не відкинуто. Кожну буде дуже ретельно досліджено з дотриманням процедури слідства. Я як президент не маю можливості і не повинен отримувати інформацію, яка може перешкодити розслідуванню. Але влада має забезпечити прозорість, а правоохоронні органи - ефективно працювати. Тільки так можна встановити істину та покарати зло", - сказав П.Порошенко на зустрічі з молоддю у вівторок у Києві.

Він зазначив, що найбільше зацікавлений, щоб убивство К.Гандзюк було розкрито, а вбивці, організатори та замовники "понесли необхідну відповідальність".

"Після того, як справу перекваліфіковано на вбивство, їм загрожує абсолютно справедливо й об'єктивно довічна найвища форма покарання", - сказав П.Порошенко.

Він назвав справедливими вимоги громадськості розслідувати цей злочин відкрито та неупереджено.

П.Порошенко наголосив, що виступи представників правоохоронних органів у парламенті мають продемонструвати, що "влада рішуче налаштована на те, щоб притягти до відповідальності злочинців і вбивць, хоч би ким вони були".

При цьому він зазначив, що політичні спекуляції на цій темі не прояснять ситуації, а ще більше її заплутають. "Я закликаю і провладні, й опозиційні сили не кидатися голослівними аргументами і, не дай Боже, не робити піар на крові. Ми, навпаки, маємо зараз усі об'єднатися та забезпечити, щоб розслідування було ефективним, справедливим і прозорим, швидким, таким, яке викликає довіру суспільства. Іншого шляху в нас просто немає", - сказав він.

"Нікому не буде дозволено, використовуючи цю ситуацію, дестабілізувати ситуацію в країні", - запевнив П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА