11:54 08.09.2020

Координатор ООН з гуманітарних питань в Україні закликала продовжувати дотримуватися припинення вогню заради безпеки громадян України

2 хв читати
Координатор ООН з гуманітарних питань в Україні закликала продовжувати дотримуватися припинення вогню заради безпеки громадян України

Координатор ООН з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані закликала сторони збройного конфлікту на Донбасі продовжувати дотримуватися режиму припинення вогню.

"З моменту вступу в силу домовленостей про припинення вогню 27 липня минуло шість тижнів. Це найдовший період відносної тиші на сході України з початку конфлікту. Я повторюю заклик генерального секретаря ООН до всіх залучених сторін дотримуватися узгоджених умов припинення вогню і спрямувати зусилля на захист цивільного населення, яке найбільше страждає від бойових дій", - зазначено в заяві, поширеній у вівторок.

Лубрані за підсумками поїздки до Донецької та Луганської областей зазначила, що гуманітарні потреби населення в цих регіонах залишаються значущими і ще більш загострилися внаслідок пандемії COVID-19 і пов'язаних із нею протиепідемічних заходів.

"Однак я також побачила значну підтримку і високу оцінку домовленостей про припинення вогню між людьми, що проживають з обох боків "лінії розмежування", які сподіваються, що воно продовжуватиметься", - заявила Лубрані.

"Сьогодні, як ніколи, потрібно скласти зброю і розпочати конструктивний діалог, щоб приділити більше уваги подоланню впливу коронавірусної хвороби і її соціально-економічних наслідків. Необхідно докласти всіх зусиль, щоб припинення вогню тривало, оскільки воно потрібне стільком людям, які втомилися від конфлікту", - наголосила вона.

Як повідомлялося, перемир'я в зоні проведення Операції об'єднаних сил стартувало 27 липня.

У неділю, 6 вересня, під час обстрілу з боку російських найманців загинув військовослужбовець Збройних сил України.

Унаслідок обстрілу також дістав поранення військовослужбовець ЗСУ, який усував наслідки пожежі на позиції підрозділу об'єднаних сил.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба ініціював термінову розмову з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим. Також Україна вжила невідкладних заходів, передбачених Домовленістю Тристоронньої контактної групи від 22 липня про введення з 27 липня пакета додаткових заходів із підтримки режиму припинення вогню, а саме - негайно задіяла координаційний механізм реагування на порушення режиму припинення вогню за сприяння Спільного центру контролю та координації, а також поінформувала про інцидент Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

Іспанія визнає державу Палестина в кордонах 1967 року - ЗМІ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА