13:28 26.07.2018

КДКП пропонує оголосити Холодницькому догану, Ситник вимагає звільнити

2 хв читати
КДКП пропонує оголосити Холодницькому догану, Ситник вимагає звільнити

Доповідач за скаргами стосовно керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького Олександр Ковальчук зачитав проект рішення: Н.Холодницький вчинив дисциплінарний проступок, і йому слід оголосити догану, але не звільняти з посади.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", близько трьох годин доповідач оголошував суть скарг і проект висновку Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП). В оприлюдненому проекті, зокрема, значиться, що Н.Холодницький справді вчинив проступок і заслуговує на догану, але не може бути звільнений з посади відповідно до законодавства.

"Ми просимо звільнення з посади прокурора", - сказав, у свою чергу, директор Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник.

За його словами, застосування до Н.Холодницького лише догани стане демотивуючим елементом для детективів, які проводять розслідування, а також посилом для антикорупційних прокурорів - "роби що хочеш, у найгіршому разі буде догана".

А.Ситник висловив переконання в тому, що є всі підстави для припинення діяльності Н.Холодницького на посаді прокурора і, відповідно, на посаді керівника САП.

"Це не пов'язано з виконанням адміністративних обов'язків, це процесуальні порушення, допущені як прокурором, а не як керівником. За більшістю цих справ було реалізовано саме повноваження прокурора, а не керівника. І ми не даємо оцінку, як здійснюється керівництво прокуратури ... Ми мали право на законних підставах фіксувати порушення, які були грубими й пов'язаними з процесуальними діями прокурора. Ми не просимо звільнення на адміністративних підставах", - пояснив свою позицію директор НАБУ.

У свою чергу заступник генерального прокурора України Анжела Стрижевська зазначила, що Генпрокуратура підтримує в повному обсязі раніше подану скаргу і вважає необхідним притягнення Н.Холодницького до дисциплінарної відповідальності та звільнення.

Сам Н.Холодницький сказав, що він готовий нести відповідальність за нелітературну лексику й готовий вибачитися перед тими, кого образив, але не вважає, що його провина була серйозніша.

"Я визнаю, що в деяких випадках я допустив нецензурну лексику. Виходить, це неетичність", - сказав він, відповідаючи на запитання членів КДКП.

Керівник САП також наголосив, що не бачить конфлікту інтересів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА