09:52 15.06.2018

Україна готова розглянути можливість спільного виробництва бронетехніки з Таїландом

2 хв читати
Україна готова розглянути можливість спільного виробництва бронетехніки з Таїландом

Україна готова розглянути можливість спільного виробництва бронетехніки з Таїландом, заявив перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба РНБО, в першому кварталі 2018 р. українська сторона завершила контракт на постачання танків "Оплот" для потреб Таїланду. У рамках успішного виконання двосторонніх домовленостей в Україні з 13 по 16 червня перебуває делегація Міністерства оборони Королівства Таїланд на чолі із заступником міністра оборони Чайчаном Чангмонгколом.

Тайська делегація провела переговори в Міністерстві оборони України, відвідала підприємства ДК "Укроборонпром", а також зустрілися з О.Гладковським.

Під час зустрічі перший заступник секретаря РНБО зазначив, що Таїланд є одним зі стратегічних партнерів України в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні і Україна готова й надалі експортувати до Таїланду бронетехніку, а також розширити асортимент військової продукції, якої потребує армія Королівства.

О.Гладковський наголосив, що Україна зарекомендувала себе як надійний постачальник військової продукції, а вітчизняні фахівці здатні налагодити належне технічне обслуговування та підтримку бронетехніки, зокрема постачання запасних частин і деталей до неї. Тому, на думку першого заступника секретаря РНБО, варто розглянути можливість відкриття такого сервісного центру на території Таїланду.

Сторони обговорили стратегію тайського уряду в частині розвитку власної військової промисловості і питання про можливість передавати українські технології для створення спільного виробництва бронетехніки в Таїланді.

Окрім цього, О.Гладковський вважає за доцільне розпочати роботу Спільної українсько-тайської комісії з питань співробітництва у сфері ОПК для обговорення конкретних спільних проектів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА