11:08 25.01.2019

ПАРЄ засудила відсутність прогресу у звільненні утримуваних Росією українців - Ар'єв

2 хв читати
ПАРЄ засудила відсутність прогресу у звільненні утримуваних Росією українців - Ар'єв

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) проголосувала за річний звіт Моніторингового комітету ПАРЄ, в якому засудила відсутність прогресу в питанні звільнення українців, незаконно утримуваних в Росії та окупованих територіях Криму і Донбасу, повідомив керівник української делегації, народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Володимир Ар'єв.

"Увечері ПАРЄ зробила контрольний у Росію: проголосувала ще одну доповідь - річний звіт моніторингового комітета. Вимоги: виконати всі резолюції Асамблеї щодо військової агресії проти України, повторення вимоги (вдруге за день) звільнити захоплені в Керченській протоці кораблі та екіпаж і припинити перешкоджати вільному судноплавству", - написав В.Ар'єв на своїй сторінці у соцмережі Facebook у четвер.

Також, за його словами, ПАРЄ засудила відсутність прогресу в питанні звільнення українців, незаконно утримуваних на території РФ, незаконно анексованого Криму та окупованого Донбасу, і "висловила в цьому контексті потужну підтримку (strong support) суверенітету і територіальної цілісності України".

"Я не пам'ятаю, щоб на ту саму тему ПАРЄ однаково висловлювалася двічі протягом частини сесії. А тут двічі за день! Отже, відпрацювали добре", - зазначив нардеп.

Як повідомлялося, 24 січня ПАРЄ підтримала резолюцію щодо ескалації напруженості в Азовському морі та Керченській протоці, в якій засудила застосування військової сили Російською Федерацією проти українських військових кораблів і їхніх екіпажів, а також закликала Москву негайно звільнити українських військовослужбовців і забезпечити їм необхідну медичну, юридичну та/або консульську допомогу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА