16:51 06.08.2018

Звільнений із російської в'язниці активіст Костенко є громадянином України

2 хв читати
Звільнений із російської в'язниці активіст Костенко є громадянином України

Активіст Олександр Костенко, який відбував покарання в колонії в Кіровській області (РФ) і вийшов на волю 3 серпня, має українське громадянство, підтвердив держсекретар Міністерства закордонних справ України Андрій Заяць.

"Мені невідомо, чи є в нього російський паспорт... Я можу підтвердити офіційно, що Олександр Костенко - громадянин України, що також визнали російські правоохоронні органи", - сказав він на брифінгу в понеділок у Києві.

За словами А.Зайця, пенітенціарна служба РФ повернула А.Костенку його український паспорт.

Він додав, що МЗС невідомо, чи перебуває А.Костенко в розшуку.

Як повідомлялося, О.Костенка в лютому 2015 року викрали біля дверей його будинку в Криму та вивезли в невідомому напрямку. Пізніше його обвинуватили в нападі на співробітника "Беркута" під час Євромайдану в Києві, а також у незаконному зберіганні зброї. Його засудили до 4 років позбавлення волі. Відбував покарання у виправній колонії в м. Кірово-Чепецьку (Кіровська область, РФ).

Про те, що засуджений у РФ громадянин України О.Костенко вийшов на волю і разом з українським консулом їде до Москви, в посольство України, повідомила вдень 3 серпня уповноважений Верховної Ради з прав людини Л.Денісова.

6 серпня представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що О.Костенко вже перетнув український кордон і ввечері очікується його прибуття до Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА