06:48 08.07.2018

Прем'єр Держради Китаю заявив про необхідність зберегти вільну торгівлю в світі

2 хв читати
Прем'єр Держради Китаю заявив про необхідність зберегти вільну торгівлю в світі

Прем'єр Держради КНР Лі Кецян в суботу висловився на захист вільної торгівлі та співпраці між країнами з метою економічного розвитку в світі, передає агентство Ассошіейтед прес.

"Нам потрібно підтримувати принцип багатосторонніх відносин, підтримувати вільну торгівлю ... і працювати разом, щоб запобігти уповільнення глобального відновлення економіки (після фінансової кризи 2008 року - ІФ)", - сказав прем'єр у Софії під час саміту країн Центральної та Східної Європи і Китаю.

При цьому він висловив упевненість у здатності економіки КНР підтримувати стабільні темпи зростання.

Також прем'єр вказав на важливу роль ЄС у підтримці безпеки і стабільності в світі і підкреслив, що співпраця між КНР і ЄС сприятиме збереженню миру в усьому світі.

"Між Китаєм і Європою немає фундаментального конфлікту інтересів", - сказав прем'єр, зазначивши, що з метою поліпшення торговельного співробітництва між сторонами Китаю потрібно краще ознайомитися з законами і нормами ЄС.

За словами прем'єра, Китай зацікавлений як у відкритті підприємств китайських компаній у Центральній та Східній Європі, так і імпорті сільськогосподарської продукції з регіону. Прем'єр при цьому заявив, що співпраця КНР і ЄС принесе "взаємну вигоду".

Лі Кецян також спростував точку зору, що Китай, розвиваючи економічні контакти з країнами Східної Європи, нібито намагається посіяти розбіжності в ЄС і посилити свій вплив, в тому числі за рахунок європейських виробників. Прем'єр назвав такі заяви "неправильним розумінням" ситуації.

Крім цього, Лі Кецян заявив про намір Китаю зберігати відкритість своєї економіки для інших країн.

"Відкритість була ключовою рушійною силою для реформ в Китаї, так що ми продовжимо відкриватися ще більше світу, в тому числі розширюючи доступ на ринок для іноземних інвесторів", - зазначив він.

"Ми відкриємо двері ширше для іноземної продукції, яка відповідає потребам китайських споживачів ... ми загалом і в цілому знизимо імпортні мита", - додав прем'єр.

Як повідомлялося, США напередодні ввели додаткові мита більш ніж на 800 видів товарів з КНР і пригрозили продовжити ескалацію торгового конфлікту, обклавши в результаті митами всі китайські поставки на суму в $ 500 млрд.

Представник МЗС КНР Лю Кан у відповідь на це заявив, що мита на ввезення американських товарів до Китаю також вступили в силу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доходи загального фонду держбюджету в травні трохи знизилися до 151,6 млрд грн

Diia.City United закликала уряд прискорити запровадження е-бронювання та збільшити термін броні до 12 місяців

РФ завдала ударів по енергооб'єктах у п'яти областях, можливі зміни в обмеженні електропостачання - Міненерго

Націоналізовано активи компанії, пов'язаної з російським букмекером, на суму понад 1,8 млрд грн

Аграріям із чинною бронню на мобілізацію автоматично пролонговано її на 1 місяць

"Укренерго" запроваджує ліміти споживання на перший день літа з 18:00 до 23:00

"Укренерго" попереджає про ймовірне повернення до обмежень е/е через можливий дефіцит

Кабмін встановив із 1 червня тариф на е/е для населення в 4,32 грн/кВт-год - перший заступник голови енергокомітету Ради

Країни ЄС згодні координувати зусилля для скорочення імпорту енергоносіїв із РФ до нуля - єврокомісар

США планують залучити понад $62 млрд бюджетної допомоги Україні від міжнародних партнерів - заступник міністра

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА