10:46 20.09.2018

Порошенко вимагає від оборонного сектора України нестандартних відповідей на кроки супротивника

2 хв читати
Порошенко вимагає від оборонного сектора України нестандартних відповідей на кроки супротивника

Президент України Петро Порошенко вимагає від керівництва Міноборони країни і Збройних сил нестандартних і асиметричних відповідей на будь-які сценарії і плани противника, якнайшвидшого завершення переходу на стандарти НАТО, а також анонсував низку заходів для зміцнення обороноздатність держави.

"Сьогодні маємо взяти планку зовсім іншої висоти: нові технології, модернізація, доозброєння і переозброєння, перехід на стандарти НАТО з урахуванням нашого унікального досвіду відсічі агресії", - сказав він в четвер вранці з трибуни Верховної Ради, звертаючись до парламенту зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України.

У цьому контексті П.Порошенко наголосив, що оновлення озброєнь відбувається на основі стратегії імпортозаміщення, "завдяки якій ми позбулися тотальної залежності від постачань з Росії", тоді як ще у 2013 році ця залежність для різних видів озброєнь досягала рівня від 40 до 70 відсотків.

Говорячи про плани керівництва держави щодо оновлення і модернізації озброєнь, президент зазначив, що вже з цього року планується активна розробка, підготовка виробництва і закупівля сучасного високоточного ракетного озброєння, систем артилерії, бронетанкової техніки, боєприпасів, високоточних засобів ураження.

"На порядок денний найближчого часу виходить нарощування оборони української частини акваторії та узбережжя Азовського моря", - окремо наголосив П.Порошенко.

Президент констатував, що незважаючи на досягнутий прогрес, необхідно зробити в рази і на порядки більше.

"Наші оборонні потреби перевищують наші можливості. І ми повинні знайти нестандартні виходи. Суспільство, Збройні сили очікують значних і системних рішень у сфері оборони. Вимагаю від військового керівництва нестандартних і асиметричних відповідей на будь-які сценарії та плани противника", - наголосив він.

Від Міноборони України та Генерального штабу ЗСУ П.Порошенко вимагає "прискорити досягнення оборонним сектором стандартів Північноатлантичного Альянсу так само, як і повної взаємосумісності з арміями країн-членів військово-політичного блоку".

Також президент України заявив, що грошове забезпечення військовослужбовців Збройних сил наступного року буде збільшено на 37%. "У жовтні почнемо здавати в експлуатацію нові гуртожитки для контрактників (ЗСУ - ІФ). 184 нових приміщень, в яких поселяться приблизно 23 тис. солдатів, частина цього року, частина - вже наступного", - також повідомив він.

Крім того, поінформував П.Порошенко, планується ще один соціальний проект - компактні квартири для офіцерів ЗСУ, що є частиною процесу формування нового сержантського корпусу.

"Доречно нагадати, що ці та інші проекти втілюються в життя завдяки активній підтримці держав-партнерів, радників та інструкторів від збройних сил країн-членів НАТО", - додав глава Української держави, зазначивши, що влада має зробити все, щоб створити комфортні умови для досвідчених воїнів, мотивувати професіоналів укладати довгострокові контракти і заохотити до повернення в армію тих, хто з різних причин звільнився раніше.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА