У Німеччині антимонопольні органи почали слідство стосовно Amazon — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині антимонопольні органи почали слідство стосовно Amazon

Фондовий ринок
261
Антимонопольні органи Німеччини почали розслідування стосовно компанії Amazon, яка є однією з найбільших у світі у продажу товарів і послуг через Інтернет.
Про це повідомляє Reuters.
Як зазначається, розслідування почали, щоб з’ясувати, чи користується Amazon своїм домінуючим становищем на ринку при взаємодії зі сторонніми ритейлерами, що використовують сайт компанії як торговельну платформу.
Федеральне бюро з картелів Німеччини повідомило, що останнім часом отримало багато скарг від ритейлерів щодо методів роботи Amazon.
“Amazon виступає “провідником “до клієнтів. Подібна подвійна роль – найбільшого торговця і найбільшого торговельного майданчика – означає, що у компанії є можливість заважати іншим торговцям на платформі”, – сказав глава відомства Андреас Мундт.
За його словами, слідчі вивчать умови, які Amazon надає ритейлерам, які використовують сайт.
Представник Amazon сказав, що компанія надає повне сприяння слідству і продовжить вживати заходів для підтримки малого та середнього бізнесу, відмовившись від подальших коментарів.
Німеччина – другий за величиною ринок для компанії. Минулого тижня Amazon зіткнулася в Німеччині з черговим страйком співробітників логістичних центрів, які вимагають підвищення заробітної плати і поліпшення умов трудових договорів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас