Доступність посилання

ТОП новини

КДКП оголосила Холодницькому догану – рішення


Таке рішення комісія ухвалила 26 липня, визнавши вчинення чиновником дисциплінарного порушення
Таке рішення комісія ухвалила 26 липня, визнавши вчинення чиновником дисциплінарного порушення

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) оголосила догану, але не звільнила з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького. Таке рішення КДКП ухвалила 26 липня, визнавши вчинення чиновником дисциплінарного порушення.

Директор Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник наполягав на звільненні Холодницького. «Ми мали право на законних підставах фіксувати порушення, які були грубими й пов’язаними з процесуальними діями прокурора», – вказав директор НАБУ.

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) 26 липня розглядала скаргу генерального прокурора України Юрія Луценка та директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

НАБУ і Генпрокуратура наприкінці березня звинуватили очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького в дисциплінарних правопорушеннях після того, як оприлюднили записи, зроблені на «жучок» у його робочому кабінеті.

Генеральний прокурор Юрій Луценко уточнював, що про кримінальне переслідування Холодницького не йдеться: він та голова Антикорупційного бюро Артем Ситник просять кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів про звільнення голови САП.

XS
SM
MD
LG