Міжнародну виставку акварельного живопису «Дні-Про» експонують у Черкасах

Автор: Черкаський обласний художній музей | 01 серпня 2019 12:40 |



1 серпня 2019 року в Черкаському художньому музеї відкрили виставку акварельного живопису «Дні-Про».


Акварельний живопис – це магічний танок пензля по поверхні паперу, це – творчий процес, досвід  і вміння художника рухатись за потоком води легко і артистично, легко, постійно і невимушено слідувати за своїм натхненням.

Акварель – це вода плюс ідея художника, втілена на папері  акварельними фарбами. І не кожному вона відкриває свої таїни майстерності та осягнення матеріалу.

Дніпро з його мальовничими берегами-краєвидами –  це також водна життєдайна артерія, що надихає не одне покоління як зрілих митців, так і молодих художників на творчість. І Міжнародна виставка акварельного живопису «ДНІ-ПРО» це засвідчує.

Черкаський обласний художній музей 1 серпня 2019 року гостинно відкрив свої зали для експозиції робіт художників з України,   Литви, Молдови, Польщі, Чехії, Японії. Це гарна знакова подія для міста, яке підтримує культуру, зокрема проведення подібних виставок. В минулому році в музеї «Кобзаря» Т. Г. Шевченка, відділу обласного краєзнавчого музею відбулася виставка черкаських художників «ДНІ-ПРО», яка вже цього року  переросла в новий міжнародний проект з низкою мистецьких заходів: демонстраційні  покази акварельної майстерності учасників виставки (Арт-партнер заходу: ROSA - Ukrainian Manufacturer of Fine Art Materials ― провідний український виробник матеріалів для живопису); зустрічей з поетами і музикантами, одноденних пленерів в Черкасах, майстер-класів провідних художників. В рамках Міжнародної виставки акварельного живопису «ДНІ-ПРО» відкрита ще одна виставка  акварельних мініатюр молодої  художниці з Черкас Ганни Пастух.  

На Міжнародній виставці акварельного живопису «ДНІ-ПРО» представлені 92 роботи відомих майстрів акварелі і аматорів, заслужених художників України і студентів, що увійшли в каталог виставки, а також окремі роботи черкаських митців. Серед учасників  багато молодих авторів, які тільки починають свій шлях у мистецтві і з великою зацікавленістю створюють нові  твори в різних техніках  та напрямках акварельного живопису. Свої мистецькі вподобання художники відображають в акварельних пошуках та викінчених зрілих роботах. Митті життя, зафіксовані  в акварельному етюді вже існують самостійно, а образи, пропущені через серце художника, стають витворами мистецтва. В них  віддзеркалюються різноманітні теми сьогодення, мотиви природи нашої землі та філософські пошуки сенсу буття. Через  різноманітні техніки акварельного живопису такі як лесування, по-мокрому, alla-prima, експериментальні технічні прийоми з використанням  солі, маскувальної  рідини, тощо розкривається авторське бачення та відчуття   навколишнього світу відтворене в оригінальних картинах. За творами авторів можна  прочитати їх уподобання та любов до певних жанрів та мотивів: пейзажу, зображення квітів, тварин, натюрморту, тематичної композиції, абстракції.  В роботах художників відчувається відбиток часу, періоду, в який створювався акварельний твір.

Глядачі мають унікальну можливість оцінити професійний рівень представлених картин, творчі нахили, потенціал і можливості зростання рівня авторів і отримати насолоду від споглядання представлених творів. Сподіваємося, що виставка залишить в серцях відвідувачів тільки позитивні емоції та враження. Всім учасникам виставки і поціновувачам акварельного мистецтва  здоров’я, натхнення, нових творчих здобутків і нових акварельних  вражень. А Черкаси будуть і надалі підтримувати розвиток акварельного мистецтва, цікаві проекти, що збагачують наше культурне життя.

Виставка діє до 15 серпня 2019 року.

Схожі публікації

Коментарі (0)

 

Новини

Події

Журнал
«Музейний простір»

Актуальний номер - № 4(14) за 2014 рік

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Рейтинг

Календар

Травень 2024

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Квітень | Червень