13:07 25.06.2019

70% українців вважають, що президент має піти на прямий діалог із РФ заради встановлення миру на сході країни - опитування

2 хв читати

Київ. 25 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - 40,4% українців вважають, що президент країни, безумовно, має піти на прямий діалог із Російською Федерацією заради встановлення миру на сході країни, 30% вважають, що швидше має піти на такі переговори, свідчать результати опитування населення, проведеного з 13 до 21 червня Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка та центром "Соціальний моніторинг".

При цьому 10,4 опитаних категорично проти такого рішення, а 8,3% - скоріше проти, ще 10,9% - не змогли відповісти.

54,8% респондентів вважають або схильні вважати, що президент України має піти на прямий діалог із керівниками так званих ДНР і ЛНР заради встановлення миру на сході країни.

60,7% українців вважають або скоріше схиляються до думки, що Україна має йти на компроміси заради відновлення миру та повернення окупованих територій, 24,2% дотримуються протилежної думки, 15% не змогли відповісти.

37% українців підтримують варіант вирішення проблеми непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей у вигляді надання цим територіям особливого статусу, який передбачає автономію в складі України, 18,2% підтримують продовження бойових дій, спрямованих на відновлення повного контролю України над цими територіями військовим шляхом, 17,3% - за офіційне визнання того, що ці території протягом найближчих років не можуть бути повернуті до складу України, та їх ізоляцію.

49,5% опитаних підтримали б або скоріше підтримали рішення про надання автономії у складі України непідконтрольним територіям Донецької та Луганської областей для припинення бойових дій і мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Загальнонаціональне опитування населення проводилося Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка та центром "Соціальний моніторинг" методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face) за місцем проживання респондента. Польовий етап опитування проводився з 13 до 19 червня 2019 р. Вибіркова сукупність репрезентативна за віком (населення від 18 років і старше), статтю, типом населеного пункту та регіону; обсяг вибіркової сукупності: 3000 респондентів, стандартне відхилення +/-1,8%; рівень кооперації респондентів хвиля 51%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За два роки війни в Україні з'явилося понад 300 МВт домашніх і 90 МВт промислових СЕС - голова правління АСЕУ

"Кліар Енерджі" так і не вдалося повернути в мережу три ТЕС на біомасі 22 МВт через проблеми із сировиною - голова наглядової ради

В Україні до кінця 2024 р. за підтримки держави можна встановити до 500 МВт СЕС - голова правління АСЕУ

Українські експортери та Кабмін мають прискорити декарбонізацію з урахуванням вступу в дію в ЄС механізму CBAM з 2026 р

"Кліар Енерджі" до кінця року має намір встановити газопоршневу генерацію на 80 МВт - голова наглядової ради

Обов'язкове використання щонайменше 5% біопалива в автобензині принесе до бюджету понад $1 млрд щорічно - президент "МХП Еко Енерджі"

Свинарство має всі шанси повернутися до рекордних показників виробництва та вийти на експорт

Підприємці готові долучитися до розроблення найкращих практик розвитку бізнесу, але Кабмін намагається їх не чути - голова київського "УДАРу"

У Києві презентовано оцінку громадської думки щодо діяльності українських органів влади та інститутів

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА