09:00 26.05.2019

У Києві відкрили "скляний" пішохідний міст

2 хв читати
У Києві відкрили "скляний" пішохідний міст

Мер Києва Віталій Кличко відкрив пішохідно-велосипедний міст між Володимирською гіркою і Аркою дружби народів і привітав киян з Днем Києва, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Сьогодні ми відкриваємо в столиці дійсно унікальний об'єкт! Пішохідно-велосипедний міст, що з'єднує парк "Володимирська гірка" з Аркою дружби народів. Цей міст планували побудувати ще понад 100 років тому, а ми це зробили!" - сказав Кличко.

Активне будівництво тривало 5 місяців. Над зведенням моста працювали близько тисячі будівельників і фахівців.

"Я практично щодня приїжджав сюди, перевіряв, як йдуть роботи. І спостерігав як вимальовується ця краса, яку ми бачимо сьогодні. Були, звичайно, і маніпуляції навколо цього об'єкта, розмови потрібен-не потрібен, такий-не такий. Але, я переконаний: це буде одна з найкрасивіших і популярних локацій столиці! Точно можу сказати, що раніше подібних проектів в Україні не втілювали!"- додав він.

Довжина мостового переходу - майже 212 метрів, виконаний він з бетону і скла. Покриття - з гусасфальту. Вага металоконструкцій - 460 тонн. Тільки центральна частина мосту (довжиною 63 метри) важить 125 тонн. Її піднімали і встановлювали 3 доби. Міст спирається на 4 опори - дві проміжні, на яких він змінює напрямок, і дві опори з обох боків мосту. Висота найвищої опори 32 метри, найнижчої - 22 метри.

Вартість будівництва самого моста - 275 млн грн.

"Усі витрати будуть перевірені, як ми це робимо на інших об'єктах. І Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз, і Контрольно-ревізійним управлінням", - підсумував мер.

На міцність скло мер Києва перевірив спільно з братом, екс чемпіоном світу Володимиром Кличком. Вони обидва кілька разів підстрибнули, продемонструвавши, що скляна підлога витримує навантаження. Всього ж, запевнив Віталій Кличко, 1 квадратний метр такої скляної підлоги витримує навантаження в 1150 кг.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні оголошено масштабну повітряну тривогу через ракетну атаку РФ

Окупанти випустили по Харківщині 8 ракет - Синєгубов

У Харкові внаслідок ворожого удару перебито газопровід, спалахнула пожежа, 2 людей поранено

Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Харкова, інформація про постраждалих уточнюється

Окупанти обстріляли Малоданилівську громаду Харківської області

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА