Документ z0018-21, чинний, поточна редакція — Прийняття від 17.11.2020
( Остання подія — Набрання чинності, відбулась 23.01.2021. Подивитися в історії? )
Виберіть формат файлу для збереження:

ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ ФОНДУ ГАРАНТУВАННЯ ВКЛАДІВ ФІЗИЧНИХ ОСІБ

РІШЕННЯ

17.11.2020  № 1966


Зареєстровано у Міністерстві
юстиції України
06 січня 2021 р.
за № 18/35640

Про затвердження Положення про порядок делегування директором-розпорядником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб виконання окремих своїх повноважень іншим працівникам Фонду гарантування вкладів фізичних осіб

Відповідно до пункту 10 частини першої, частини шостої статті 12, частини другої статті 14 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Положення про порядок делегування директором-розпорядником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб виконання окремих своїх повноважень іншим працівникам Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, що додається.

2. Відділу методології та стратегічного планування разом з юридичним департаментом забезпечити подання цього рішення до Міністерства юстиції України для державної реєстрації.

3. Це рішення набирає чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування.

4. Управлінню зв’язків з громадськістю та міжнародними організаціями забезпечити розміщення цього рішення на офіційній сторінці Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у мережі Інтернет після його державної реєстрації.

5. Контроль за виконанням цього рішення залишити за директором-розпорядником.

Директор-розпорядник

С. Рекрут



ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення виконавчої дирекції
Фонду гарантування вкладів
фізичних осіб
17 листопада 2020 року № 1966


Зареєстровано у Міністерстві
юстиції України
06 січня 2021 р.
за № 18/35640

ПОЛОЖЕННЯ
про порядок делегування директором-розпорядником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб виконання окремих своїх повноважень іншим працівникам Фонду гарантування вкладів фізичних осіб

1. Це Положення визначає порядок делегування директором-розпорядником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд) виконання окремих своїх повноважень іншим працівникам Фонду.

Дія цього Положення не поширюється на виконання обов’язків директора-розпорядника Фонду у разі його тимчасової відсутності відповідно до наказу Фонду.

2. Для цілей цього Положення термін «делегування виконання повноважень» вживається як передача повноважень із сфери діяльності директора-розпорядника Фонду за його рішенням для виконання іншому працівнику Фонду із збереженням у директора-розпорядника Фонду права повернути їх до власного виконання.

3. Директор-розпорядник Фонду може делегувати виконання окремих своїх повноважень, визначених Законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», із врахуванням обмежень, зазначених у пункті 4 цього Положення.

4. Не може бути делеговане виконання повноважень директора-розпорядника Фонду:

як члена адміністративної ради Фонду;

призначати та звільняти працівників Фонду;

головувати на засіданнях та керувати діяльністю виконавчої дирекції Фонду;

підписувати протоколи, рішення виконавчої дирекції Фонду;

розподіляти обов’язки між заступниками директора-розпорядника Фонду.

5. Директор-розпорядник Фонду може делегувати виконання окремих своїх повноважень одному або кільком працівникам Фонду.

Не може бути делеговане виконання кільком працівникам Фонду одних і тих самих повноважень, крім випадків тимчасової відсутності працівника, якому делеговане виконання повноважень.

6. Якщо працівник Фонду, якому делегується виконання повноважень, не є заступником директора-розпорядника Фонду, делегування йому виконання повноважень здійснюється лише за його згодою.

7. Рішення директора-розпорядника Фонду про делегування виконання повноважень оформлюється наказом Фонду, у якому зазначається:

працівник Фонду, якому делегується виконання повноважень;

конкретні повноваження, виконання яких делегується;

у разі необхідності - строк делегування або термін, до якого виконуються делеговані повноваження;

що працівник Фонду, якому делеговане виконання повноважень, несе відповідальність за їх виконання згідно із законодавством;

залишення за директором-розпорядником Фонду контролю за виконанням делегованих повноважень.

8. Делеговані повноваження повертаються до власного виконання директором-розпорядником Фонду:

1) із спливом строку делегування або настанням терміну, до якого виконувалися делеговані повноваження - якщо такий строк або термін був визначений рішенням про делегування;

2) шляхом відкликання виконання делегованих повноважень - якщо не сплив строк делегування або не настав термін, до якого мали виконуватися делеговані повноваження, або такі строк чи термін не були визначені рішенням про делегування. Рішення директора-розпорядника Фонду про відкликання виконання делегованих повноважень оформлюється наказом Фонду.

Начальник відділу
методології та стратегічного
планування



Т. Овчаренко



вгору