RU
 

Тест-драйв Porsche Panamera GTS на треку БахрейнуСюжет

Корреспондент.net,  3 грудня 2018, 16:49
0
513
Тест-драйв Porsche Panamera GTS на треку Бахрейну
Фото: За рулем
Porsche Panamera GTS

Як же складно в образі міського автомобіля на кожен день заховати вибуховий характер за маскою нудьгуючою покірності. Але у Porsche, схоже, вийшло.

 
Це саме та Panamera, яку всі так довго чекали. Принаймні, всі ті, хто бачить в ній перш за все Porsche. Хто, незважаючи на солідний рахунок у банку, вперто вибирає переднє ліве крісло замість заднього правого.
 
Дизайн
 
Говорити про Panamera GTS тепер правильніше у множині: три заповітні букви до своєї назви отримав не тільки хетчбек, але й універсал, що може неабияк підігріти інтерес до останнього. При цьому, Sport Turismo не виглядає "вагоном" - летить, динамічний профіль і дуже акуратна корма. Дах м'яко перетікає в спойлер. Хоча, звичайно, у хетчбека він солідніший - не тільки піднімається вгору, але й роз'їжджається в сторони, збільшуючи власну площу.
 
А ще у Панамери кліренс на 10 мм нижчий за стандартний і низькі масивні повітрозабірники в передньому бампері. До речі, вони будуть чорні при будь-якому кольорі кузова, оскільки є частиною пакета Sport Design, який Panamera GTS отримує за замовчуванням. Як, власне, чорнені ліхтарі, стильні написи "GTS" на передніх крилах і порогах, а також колісні диски на 20 дюймів.
 
За кермом
 
Інтер'єр
 
Якщо вас вже почало нудити від автомобільних інтер'єрів з дерев'яною обробкою приладової панелі і особливо керма, то Panamera GTS проллється цілющим бальзамом на душу. Тут - анодований алюміній, шкіра і... алькантара. Алькантара! Її не тільки бачить око на стійках і стелі, її відчуває спина і відчувають руки. Тому що саме чорною алькантарою оброблена внутрішня частина крісел і кермо. Складно знайти інший матеріал, у якому розкіш настільки гармонійно сплітається зі спортом. Оздоблювальні матеріали - головний вау-фактор салону, але не єдиний. Обидві GTS отримали таку штуку, якої у Панамери ніколи не було: проекційний дисплей.
 
Чомусь прийнято вважати, що тільки універсал може запропонувати три посадочних місця ззаду. Насправді, на це здатний і хетчбек, але за доплату. А в універсалі тримісний задній диван входить у базову комплектацію - доплачувати, навпаки, потрібно за два персональних крісла. Таке ось дзеркальне відображення одне одного.
 
За кермом
 
У русі
 
У порівнянні з Turbo потужність мотора GTS зменшена на 90 конячок - до 460 к.с. Не те, щоб Porsche було шкода наділити GTS можливістю розганятися до сотні за 3,8 с, як у Turbo, замість 4,1 c. Але, по-перше, субординацію потрібно дотримуватися. А по-друге, версія GTS заявлена як така, що особливо підходить для щоденної експлуатації.
 
На загальних дорогах вас чекають трохи згладжені реакції на акселератор і досить комфортна робота робота з подвійним зчепленням PDK. Але на треку Panamera GTS стає безкомпромісним спорткаром: таке перетворення воістину заворожує - все-таки дві тонни і п'ять метрів довжини.
 
За кермом
 
Так, тут немає того чудового перерозподілу ваги, як у задньомоторних Porsche, коли при витисненій педалі гальма на капот, немов натискає невидима рука. І все ж передні колеса GTS дуже міцно тримаються за асфальт. Причина - дуже розумна система управління ходовою частиною. Єдиний електронний мозок розпоряджається всіма основними системами шасі, відсилаючи їм команди - накази летять швидко і оптом, а виконавчих елементів, як розумієте, маса. Це амортизатори з електронним регулюванням і трикамерні пневмостойкі. Нарешті, повний привід (він тут у базі) і система активного управління вектором тяги, що включає електронне блокування заднього диференціала.
 
На треку ця Panamera здатна пройняти навіть серйозних недовірливих дядьків - і в деякому сенсі навіть сильніше, ніж 911-й, від якого спочатку чекаєш неймовірних чудес. А велика сімейна Panamera спочатку виглядає VIP-гостею на пітлейному формульному треку. Але ось вона викочується на стартову пряму слідом за інструкторським 911 Turbo S і, не сильно фальшивлячи, повторює чи не всі його кривляння - від феноменальної стійкості на дузі до пізнього, дуже пізнього гальмування на поворотах.
 
Більше інформації та фото тут.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: автомобилитест-драйвPorsheавто
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...