19:43 06.03.2019

РНБО доручила Кабміну розглянути можливість створення органу влади для реалізації держполітики у сфері ОПК

2 хв читати
РНБО доручила Кабміну розглянути можливість створення органу влади для реалізації держполітики у сфері ОПК

Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) доручила Кабінету Міністрів розглянути можливість створення центрального органу виконавчої влади для реалізації державної військово-промислової політики та управління об'єктами державної власності у сфері ОПК.

Як повідомляє прес-служба РНБО, за результатами засідання ради в середу Кабміну доручено підвищити рівень прозорості та посилити контроль з боку держави за діяльністю державного концерну "Укроборонпром" і залучити фахівців із країн НАТО до роботи наглядової ради ДК "Укроборонпром".

"Уряду доручено розглянути питання про створення центрального органу виконавчої влади для забезпечення реалізації державної військово-промислової політики та управління об'єктами державної власності у відповідній сфері", - зазначено в повідомленні.

Крім того, РНБО доручила ініціювати внесення змін до закону України "Про державне оборонне замовлення" у частині підвищення рівня прозорості державних закупівель, зокрема, формування державного оборонного замовлення у формі відкритих даних, за винятком вузької номенклатури оборонної продукції, що містить ознаки державної таємниці.

"У ході виконання ДОЗ необхідно віддавати перевагу продукції, роботам та послугам оборонного призначення вітчизняного походження та пріоритетності залучення національних виробників-постачальників до виконання державного оборонного замовлення", - наголосив секретар РНБО Олександр Турчинов.

Також на засіданні Ради національної безпеки та оборони було розглянуто низку інших питань, зокрема збільшення відкритості та прозорості оборонно-промислового комплексу, залучення інвестицій, забезпечення сучасного рівня інноваційності та належної якості науково-дослідних розробок і продукції вітчизняного ОПК.

О.Турчинов зазначив, що РНБО на своєму засіданні розглянула питання реформування оборонно-промислового комплексу і підвищення прозорості виконання державного оборонного замовлення.

За його словами, напрями реформування ОПК напрацьовувалися з залученням провідних фахівців із країн - стратегічних партнерів України - членів Північноатлантичного альянсу, а також незалежних військових експертів з України.

"З урахуванням цих напрацювань РНБО України ухвалила рішення, що передбачає комплекс заходів щодо реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення прозорості виконання державного оборонного замовлення, а також пріоритетні кроки для системної боротьби з будь-якими корупційними проявами та відповідальністю керівників незалежно від рангів і посад", - сказав О.Турчинов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА