RU
 

Зеленський: Пропонуємо найлояльніший закон про землю

Корреспондент.net,  4 лютого 2020, 12:57
0
1048
Зеленський: Пропонуємо найлояльніший закон про землю
Фото: Офис президента
Ринок землі хочуть відкрити, незважаючи на громадську думку

Президент навів приклад Туреччини в питанні лібералізації ринку землі, який у Раді планують почати розглядати вже цього тижня.

Запропонований владою України закон про ринок землі є найбільш лояльним з чинних в інших країнах, вважає президент Володимир Зеленський. Таку думку він висловив під час ознайомлення з роботою програми Доступні кредити "5-7-9%" в Укргазбанку, повідомляє Інтерфакс-Україна у вівторок, 4 лютого.

"Я вам хочу сказати, що такого лояльного закону про ринок землі, як у нас, ніде немає. Вчора у нас був президент Республіки Туреччина Ердоган, який мені сказав, що у них теж було дуже багато питань у суспільства, фермерів, від уряду, особливо від попереднього уряду. Було багато закликів, на різних телеканалах. У них була більш жорстка система, вони відкрили його для всіх - і відкрили, повністю лібералізували", - сказав він.

Зеленський зазначив, що в 1991 році Україна була з Туреччиною на одному рівні за всіма показниками: зростання економіки, ВВП, кількості населення, і вказав, що зараз населення Туреччини більше, ВВП в рази більший, ніж в Україні.

"Вони максимально лібералізували економіку, і гроші прийшли в країну", - наголосив президент.

Як повідомляє РБК-Україна, Верховна Рада розгляне законопроект про ринок землі 6 лютого.

"На порядку денному стоїть на цей тиждень. Здається, на четвер", - сказав перший заступник голови фракції Слуга народу Олександр Корнієнко.

Нагадаємо, аграрний комітет Верховної Ради презентував остаточну версію законопроекту про ринок землі. Документ передбачає, що ціна продажу паю не може становити менше від її нормативної грошової оцінки, а обмеження для купівлі землі в одні руки встановлено на рівні 10 тисяч гектарів. Учасниками ринку землі можуть бути тільки фізичні особи-громадяни України, юридичні особи, які засновані громадянами України, держава і місцева громада.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Референдум щодо ринку землі
СюжетЗемельна реформа: як діятиме тепер ринок землі в Україні
СПЕЦТЕМА: Референдум щодо ринку землі
ТЕГИ: Радаземельная реформаРынок земельВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі