15:33 03.08.2018

НАБУ домоглося арешту двох ТЕЦ братів Дубневичів

2 хв читати

Солом'янський районний суд Києва наклав арешт на цілісні майнові комплекси Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ (ТОВ "Енергія-Новояворівськ" та ТОВ "Енергія-Новий Розділ") у Львівській області за клопотанням Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Відповідно до прес-релізу НАБУ, підконтрольні народним депутатам Ярославу і Богдану Дубневичам об'єкти перейшли під тимчасове управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

"Протягом 2013-2015 років Новороздільська ТЕЦ і Новояворівська ТЕЦ отримували природний газ за пільговими цінами від НАК "Нафтогаз Україна" нібито для постачання тепла населенню. Але отримували в обсягах, які в десять разів перевищували реальні потреби конкретних населених пунктів. У результаті цього державним інтересам в особі НАК завдано збитків на суму понад 1,4 млрд грн", - зазначив директор НАБУ Артем Ситник.

Отримані від продажу електроенергії кошти під різними приводами виводили на компанії, підконтрольні власникам ТЕЦ.

"Однією з таких компаній, як встановило слідство, була корпорація "КРТ". Її бенефіціарами й одночасно власниками двох згаданих ТЕЦ, як встановило слідство, є народні депутати", - зазначено в повідомленні.

За словами глави АРМА Антона Янчука, права управління Нацагентства на ці два підприємства вже зареєстровано. Розпочато консультації із зацікавленими професійними органами. Найближчим часом АРМА почне відбір керуючого для цих об'єктів.

Бенефіціарами ТОВ "Енергія Новий Розділ" та "Енергія-Новояворівськ" є депутати Верховної Ради Богдан і Ярослав Дубневичі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США планують залучити понад $62 млрд бюджетної допомоги Україні від міжнародних партнерів - заступник міністра

Нові вимоги ДБН до бомбосховищ можуть стати бар'єром для реалізації проєктів в Україні - ЄІБ

Питання перегляду тарифів на е/е для населення до порядку денного засідання Кабміну не включали

Пріоритет "Метінвесту" - залучити до роботи якомога більше колишніх військових - СЕО

Графіки відключень не застосовуватимуть до підприємств, які імпортують 80% електроенергії - Шмигаль

Завдяки сонячній генерації та виходу з ремонту двох енергоблоків АЕС, кілька днів не застосовуються планові відключення, але економити потрібно - Шмигаль

"Укрнафта" завдяки ГРП збільшила добовий дебіт однієї зі свердловин у 25 разів

Основою горизонтального вирівнювання місцевих бюджетів-2025 будуть надходження ПДФО-2024 і статистика населення на початок війни та ВПО

Відключення е/е можуть повернутися з виведенням найближчими днями чергових енергоблоків у ремонт - голова "Енергоатому"

Вимоги до затвердження керівництва українських СК зараз набагато жорсткіші, ніж у європейських країнах - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА