Євросоюз має намір реформувати СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз має намір реформувати СОТ

Світ
236
Влада Європейського Союзу розробляє план реформування Всесвітньої торгової організації (СОТ). Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.
Повідомляється, що найближчим часом буде оприлюднено документ, який додасть гнучкості торговельним переговорам та прозорості системі вирішення суперечок.
Вже у вересні в Брюсселі відбудуться переговори за участю представників ЄС, міністрів торгівлі США і Японії. На них буде обговорюватися ситуація навколо торгового протистояння США і Китаю.
Передбачається, що за цими переговорами відбудеться серія зустрічей на високому рівні протягом року. Bloomberg зазначає, що реформування СОТ стало актуальним через рішення США і Китаю, які діють в обхід організації.
Торговельні відносини США і Китаю загострилися після того, як Вашингтон ввів ввізні мита на сталь і алюміній. Китай подав позов до СОТ у зв’язку з введенням США нових мит в 25% на імпорт китайських товарів.

Довідка Finance.ua

  • СОТ підтримала Росію в суперечці з Україною. Через дії РФ експорт української залізничної продукції в Росію з 2012 по 2016 роки впав більш ніж в 20 разів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас