ua en ru

Юлія Скрипаль відмовилась від допомоги зі сторони Росії

Юлія Скрипаль відмовилась від допомоги зі сторони Росії Фото: Юлія Скрипаль (facebook.com-julia.skripal)

Юлії було запропоновано консульську допомогу з боку посольства Російської Федерації

Юлія Скрипаль, донька отруєного у британському місті Солсбері колишнього розвідника Сергія Скрипаля, відмовилась від допомоги, яку їй було запропоновано зі сторони Росії. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ Великої Британії, передає Reuters.

Зазначається, що Юлії було запропоновано консульську допомогу з боку посольства Російської Федерації.

"Ми передали Скрипаль пропозицію посольства Російської Федерації щодо консульської допомоги. Скрипаль тепер може вибрати, коли варто прийняти цю пропозицію, але сьогодні вона цього не зробила", - повідомили у МЗС Британії.

Нагадаємо, у четвер, 5 квітня, дочка колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля - Юлія зробила першу заяву після того, як вийшла з коми, після отруєння у Солсбері (Велика Британія). При цьому Скрипаль не повідомила про обставини отруєння.

Додамо, що 30 березня Юлія Скрипаль почала самостійно їсти і пити в лікарні. Її батько, який був отруєний хімічною речовиною, перебуває у комі. Велика Британія підозрює в отруєнні та застосуванні хімічної зброї Росію. У знак протесту 29 країн вислали зі своєї території російських дипломатів, яких запідозрили у шпигунській діяльності.