12:09 16.10.2018

На засіданні ТКГ у Мінську у вівторок Україну представляє дипломат Руслан Демченко

2 хв читати
На засіданні ТКГ у Мінську у вівторок Україну представляє дипломат Руслан Демченко

На переговорах Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі у вівторок у Мінську Україну представляє дипломат Руслан Демченко, повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

"Сьогодні відбувається засідання Тристоронньої контактної групи, а також робочих підгруп в Мінську. Сьогодні Україну під час цього засідання представляє дипломат і радник президента Руслан Демченко", - повідомила І.Геращенко у вівторок у Києві, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про те, хто представляє українську сторону на засіданні ТКГ у Мінську.

Вона також зазначила, що президент України Петро Порошенко пізніше призначить представника України в ТКГ з огляду на залишення цієї посади другим президентом країни Леонідом Кучмою.

"Саме президент України і має оголосити це прізвище. І 100% – це буде патріотична, професійна людина, яка гідно представлятиме позицію України в Мінську", - додала вона.

Як повідомлялося, другий президент України, представник країни в ТКГ Л.Кучма заявив про припинення своєї роботи в Мінську, про що 2 жовтня 2018 року за підсумками засідання ТКГ у Мінську повідомила його прес-секретар Дарка Оліфер.

Президент України Петро Порошенко призначив Л.Кучму представником України в ТКГ розпорядженням від 8 липня 2014 року. Відповідний документ було оприлюднено 2 лютого 2015 року.

Л.Кучма назвав Руслана Демченка можливим наступником на посаді нового представника України в ТКГ, зазначивши, що той "був зі мною завжди" та є професіоналом у дипломатичній роботі.

Нині Р.Демченко - радник президента України. Екс-представник України в Тристоронній контактній групі.

У 2010-2014 роках Р.Демченко був заступником міністра закордонних справ України, в лютому 2014 року кілька днів виконував обов'язки глави відомства. У 1992-1996 роках був другим секретарем посольства України в США, в 2000-2005 роках - консулом України в Стамбулі, потім послом України в Сербії та Чорногорії.

Наприкінці 1990-х був заступником керівника управління Адміністрації президента Л.Кучми, в 2006-2010 роках очолював Офіс третього президента Віктора Ющенка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА