10:30 12.12.2018

Порошенко вимагає припинити закриття поштових відділень у сільській місцевості і не підвищувати тарифи на доставку пенсій

2 хв читати
Порошенко вимагає припинити закриття поштових відділень у сільській місцевості і не підвищувати тарифи на доставку пенсій

Президент України Петро Порошенко вважає неприпустимим підвищення тарифів на доставку пенсій, звільнення листонош і закриття поштових відділень у сільській місцевості, а також просить генерального директора ПАТ "Укрпошта" Ігоря Смілянського переглянути розмір своєї зарплати в бік зменшення.

"Позиція перша, щоб ми не допустили підвищення тарифів на доставку пенсій. Це жодним чином не має позначитися на пенсійному забезпеченні найбільш вразливих верств населення", - сказав П.Порошенко на зустрічі з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном і гендиректором "Укрпошти" І.Смілянським у середу в Києві.

За його словами, цьому має сприяти угода між "Укрпоштою" та Пенсійним фондом щодо забезпечення доставки пенсій.

Глава держави зазначив, що на попередній зустрічі 30 жовтня поставив низку завдань, які треба виконувати.

П.Порошенко також нагадав свою позицію про неприпустимість закриття поштових відділень у сільській місцевості та звільнення листонош.

"Ми маємо припинити закриття поштових відділень у селах, особливо у віддалених селах. Треба забезпечити їхню підтримку за рахунок загального балансу "Укрпошти", - наголосив він.

За словами президента, 500 млн грн у держбюджеті мають компенсувати збитки "Укрпошти" з доставки пенсій.

"Наказую вам припинити звільнення листонош. На сьогодні ці 500 млн грн дадуть змогу вам забезпечити і відповідне підвищення зарплати, і захистити листонош, особливо в селах. Тому що це не просто доставка пенсій, це не просто доставка газет, журналів, поштових повідомлень або їхня відправка. Це фактично... для когось, для літньої людини, єдиний зв'язок зі світом", - зауважив він.

Як повідомляється на сайті президента, П.Порошенко доручив В.Омеляну та присутньому на зустрічі першому заступнику голови Адміністрації президента Віталію Ковальчуку проконтролювати питання доставки пенсій, збереження поштових відділень і забезпечення зарплат листонош.

"Я від своїх вимог не відступлюся", - наголосив П.Порошенко.

Президент також порекомендував І.Смілянському переглянути розмір своєї зарплати: "Особисто від мене, настійно рекомендую певним чином переглянути власну заробітну плату. Сподіваюся, що пораду президента буде почуто".

У свою чергу І.Смілянський зазначив, що бере всі доручення до виконання.

Згідно з декларацією І.Смілянського за 2017 рік, його зарплата від ПАТ "Укрпошта" становить 3 млн 958 тис. 541 грн (за рік).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала морським коридором 50 млн т вантажів, відправивши 1737 суден - Мінвідновлення

"Укренерго" продовжило до кінця доби застосування лімітів енергоспоживання

Доходи загального фонду держбюджету в травні трохи знизилися до 151,6 млрд грн

Diia.City United закликала уряд прискорити запровадження е-бронювання та збільшити термін броні до 12 місяців

РФ завдала ударів по енергооб'єктах у п'яти областях, можливі зміни в обмеженні електропостачання - Міненерго

Націоналізовано активи компанії, пов'язаної з російським букмекером, на суму понад 1,8 млрд грн

Аграріям із чинною бронню на мобілізацію автоматично пролонговано її на 1 місяць

"Укренерго" запроваджує ліміти споживання на перший день літа з 18:00 до 23:00

"Укренерго" попереджає про ймовірне повернення до обмежень е/е через можливий дефіцит

Кабмін встановив із 1 червня тариф на е/е для населення в 4,32 грн/кВт-год - перший заступник голови енергокомітету Ради

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА