08:00 02.02.2021

Меркель пообіцяла, що все доросле населення Німеччини отримає пропозицію зробити щеплення від COVID-19 до кінця літа поточного року

2 хв читати
Меркель пообіцяла, що все доросле населення Німеччини отримає пропозицію зробити щеплення від COVID-19 до кінця літа поточного року

Все доросле населення Німеччини отримає можливість вакцинуватися від коронавірусу до кінця третього кварталу 2021 року, заявила німецький канцлер Ангела Меркель.

"Ми обіцяємо, що до кінця третього кварталу, тобто, до кінця літа, ми запропонуємо зробити щеплення кожному громадянину, і ми обіцянку стримаємо", - сказала вона журналістам після зустрічі з регіональним керівництвом, представниками фармацевтичних компаній і Єврокомісії.

Канцлер додала, що це станеться навіть у тому випадку, якщо вакцини від Johnson & Johnson і CureVac, які досі не схвалені медичним регулятором Євросоюзу - Європейським агентством лікарських засобів (ЕМА), не з'являться на ринку ЄС.

Вона зробила цю заяву у відповідь на критику, що цей процес у країні йде занадто повільно і Німеччина значно відстає з вакцинацією від Британії, США та Ізраїлю.

Канцлер пояснила, що ЕМА дотримуються принципу ретельного вивчення препаратів перед його схваленням, а не екстреної видачі дозволів.

"У деяких моментах цей шлях був повільнішим, але я думаю, що на це були вагомі причини", - зазначила Меркель.

Як повідомляють ЗМІ, виступаючи перед журналістами разом із Меркель мер Берліна Міхаель Мюллер визнав, що "в першому кварталі поточного року ситуація залишатиметься напруженою".

Як напередодні повідомив міністр охорони здоров'я Німеччини Єнс Шпан, уряд ФРН вже зробив замовлення на вакцини від коронавірусу на 2022 рік, щоб мати запас для збереження імунітету населення проти варіантів COVID-19.

"Зараз ми фактично замовляємо додаткові вакцини на 2022 рік, щоб хоча б деякі з них були під рукою", - сказав він, спілкуючись онлайн з медпрацівниками.

Шпан зазначив, що "ніхто не знає, чи знадобиться нам це".

За його словами, "виробничі потужності зараз розширюються, ми замовляємо вакцини як запобіжний захід".

Міністр визнав, що "початок кампанії вакцинації був важким", але сказав, що основні постачальники вакцин - Moderna, Pfizer і AstraZeneca - зобов'язалися доставити наступні 5 млн доз у Німеччину до 22 лютого.

Раніше AstraZeneca заявила, що скоротить поставки препарату в ЄС на 67% у першому кварталі поточного року, оскільки пов'язана угодою з Великою Британією, укладеною на два місяці раніше, ніж з ЄС. Поставки вакцини Pfizer також затримуються.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Юркомпанія "Міллер" розриває відносини з адвокатом, обвинуваченим у спробі підкупу прокурорів

У Києві викрили адвоката, який пропонував прокурорам хабар у розмірі $200 тис.

Окупанти за добу завдали по Україні три ракетних і 45 авіаударів із використанням 52 КАБів

На фронті відбулося близько 100 бойових зіткнень, ситуація залишається напруженою, але контрольованою - Генштаб

Єрмак обговорив із керівниками провідних світових університетів просування Української формули миру

Окупанти ввечері обстріляли Херсон, унаслідок влучень у важкому стані госпіталізовано чоловіка

Понад 2200 військовослужбовців зазнавали тортур у російському полоні - генпрокурор

Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 80

Український Червоний Хрест надавав допомогу постраждалим від російської ракетної атаки в Дніпрі

Окупанти обстріляли Білозерку на Херсонщині, поранено мирного жителя - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА