07:55 16.03.2020

Секретаріат ООН через коронавірус з 16 березня переходить на віддалену роботу

2 хв читати
Секретаріат ООН через коронавірус з 16 березня переходить на віддалену роботу

Співробітники Секретаріату ООН з 16 березня і до 12 квітня через поширення коронавірусу працюватимуть віддалено, якщо в їх приходові не буде гострої необхідності, заявив Генсекретар ООН Антоніу Гутерріш.

"Я прийняв рішення про те, що з понеділка 16 березня і до неділі 12 квітня 2020 року всі співробітники (Секретаріату ООН - ІФ) будуть працювати дистанційно, крім тих випадків, коли їх фізична присутність в будівлі необхідна для виконання принципово важливої роботи", - йдеться в заяві Генсекретаря.

Зазначається, що "через три тижні ООН проведе оцінку необхідності підтримки або скорочення нинішнього рівня кількості співробітників в будівлі".

У заяві підкреслюється, що ООН при цьому не припиняє своєї роботи.

"Співробітники штаб-квартири продовжать надавати необхідну підтримку діяльності наших представництв і місій на землі, а також процесу міждержавної взаємодії", - заявив Гутерріш.

Раніше в четвер постпредство Філіппін при ООН в Нью-Йорку повідомило, що одна зі співробітниць місії захворіла коронавірусом. У листі місії зазначалося, що диппредставництво в зв'язку з цим було закрито, а співробітникам дано розпорядження дотримуватися карантину. "Ми припускаємо, що всі ми були заражені", - підкреслювалося в повідомленні.

Джерела також повідомили напередодні "Інтерфаксу", що щонайменше 25 дипломатичних місій при ООН в Нью-Йорку повністю або частково перейшли на віддалений режим роботи через поширення коронавірусу. За їхніми словами, рішення повністю або частково перейти на роботу вдома або ж працювати позмінно взяли представництва деяких країн Європи, Північної і Південної Америки, Південно-Східної Азії та Близького Сходу.

Один із співрозмовників агентства розповів, що до кінця тижня в штаб-квартирі ООН значно зросла кількість скасованих або перенесених заходів, а також помітно скоротилася присутність співробітників різних місій і Секретаріату.

"Проте, навіть ті країни, які обмежили режим роботи, поки продовжують направляти своїх представників на ключові зустрічі", - зазначив інший співрозмовник агентства.

У місті Нью-Йорк нині зафіксовано 154 випадки захворювання коронавірусом.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чотири людини загинули під час обвалення ресторану на Майорці

Єгипет та США тимчасово передаватимуть гуманітарну допомогу для жителів Гази через КПП "Керем-Шалом"

Окупанти обстріляли Слобідський район Харкова, частково зруйновано ліцей

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

На Лиманському, Сіверському, Курахівському, Времівському, Оріхівському та Придніпровському напрямках ситуація залишається стабільно напруженою - Генштаб ЗСУ

У ХАРКОВІ ЧУТНО ВИБУХИ - МЕР МІСТА

За добу відбулося 90 бойових зіткнень, напруженою залишається ситуація на Куп'янському, Покровському, Краматорському та Харківському напрямках - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 33 авіаудари по Україні - Генштаб ЗСУ

Кондратюк позитивно оцінює результати візиту маршалка Сенату Польщі

Зеленський зустрівся з маршалком Сенату Республіки Польща

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА