11:02 10.04.2019

Нардепи Соболєв і Семенченко оголосили про намір вийти з партії "Самопоміч"

2 хв читати
Нардепи Соболєв і Семенченко оголосили про намір вийти з партії "Самопоміч"

Народні депутати України Єгор Соболєв і Семен Семенченко, яких у 2014 році було обрано до Верховної Ради за списками партії "Об'єднання "Самопоміч", оголосили про намір вийти з партії, повідомляє прес-служба політсили.

"Єгор Соболєв уже підписав відповідну заяву, а нардеп Семенченко оголосив про намір зробити це найближчим часом. Депутати повідомили про це своїм колегам під час засідання фракції "Самопоміч", - повідомляє прес-служба партії на сторінці в соцмережі Facebook у середу.

На сторінці в соцмережі також оприлюднено фото заяви Є.Соболєва про припинення членства в партії датованої 9 квітня.

Сам нардеп на своїй персональній сторінці у Facebook повідомив, що виходить із партії, але не залишає фракцію "Самопоміч".

"Я не йду з фракції "Самопоміч". Ми були обрані після Євромайдану як об'єднання чотирьох середовищ: представників львівського самоврядування, батальйону "Донбас", "Реанімаційного пакету реформ" та молодої ініціативи "Воля", яка задумувалася як проект приводу в політику людей, які показали себе в громадському активізмі. У парламенті більшість із нас не скурвилася, взяла активну участь у творенні законів для протидії корупції, визнання Росії окупантом, посилення місцевого самоврядування та поширення української культури. Ми маємо обов'язок відстоювати ці позиції до завершення повноважень, які нам делегували ви", - пояснив парламентарій.

Водночас він зазначив, що не балотуватиметься з партією "Самопоміч" на наступні парламентські вибори в зв'язку з ідеологічними розбіжностями з керівництвом партії.

"Зокрема, як відстоювати інтереси людей, зокрема на вулиці; та з якою швидкістю і якими методами очищуватися від тих, хто не витримує тиску і спокус. Вважаю порядним повідомити про це сьогодні, щоб у партії був час підготуватися до наступної кампанії без мене", - сказав Є.Соболєв.

Він підтвердив, що подав заяву про складання повноважень члена політради, члена проводу та члена партії "Самопомочі".

Є.Соболєв також зазначив, що не має наміру співпрацювати ні з нинішнім президентом України Петром Порошенком, ні з кандидатом у президенти, шоуменом Володимиром Зеленським, і планує продовжити свою діяльність у новій політичній силі, "яку запропонує творити на принципах відкритості, дієвості і доброчесності" .

Як повідомлялося, 9 квітня мер Львова, лідер партії "Об'єднання "Самопоміч" Андрій Садовий повідомив, що незабаром частина народних депутатів залишить парламентську фракцію "Самопомочі" і приєднається до інших політичних сил.

За його словами, "Самопоміч" очікує внутрішнє перегрупування. "Ми йдемо в процес формування нового складу кандидатів, який відбудеться за принципом "відкритих списків". Далі підуть ті, для кого це справді справа життя", - зазначив А.Садовий.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА