14:17 17.08.2018

Кремль спробує використати тему політв'язнів під час майбутніх українських виборів - І.Геращенко

2 хв читати
Кремль спробує використати тему політв'язнів під час майбутніх українських виборів - І.Геращенко

Керівництво Російської Федерації спробує використовувати питання звільнення українських заручників і політв'язнів для свого впливу на майбутніх виборах президента і Верховної Ради в Україні в 2019 році, вважає перший віце-спікер українського парламенту, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Тема звільнення заручників і політв'язнів, які перебувають як у в'язницях РФ, так і на окупованих територіях, в Криму і на Донбасі, є надзвичайно боліною для українського суспільства і пріоритетною для української влади. Але, на жаль, відповідь на запитання звільнення перебуває виключно в Кремлі. Ми бачимо, що, незважаючи на зусилля цивілізованого світу і тиск на Кремль, питання звільнення Сенцова залишається без відповіді Кремля. Ми шукаємо всі можливості, щоб розблокувати цей процес", - зазначила І.Геращенко в ефірі телек налу "Прямий", повідомляє в п'ятницю прес-служба партії "Блок Петра Порошенка".

Вона нагадала, що кілька місяців тому Україна виступила з ініціативою передати до РФ 36 росіян, засуджених в Україні, але "на це немає відповіді"

І.Геращенко нагадала, що вже 22 ув'язнених в Україні громадян Росії написали звернення на ім'я президента Російської Федерації Володимира Путіна з проханням повернути їх на територію РФ шляхом обміну на українських політв'язнів.

"Це ще одна ініціатива, якою ми спонукаємо РФ згадати про тих, кого вона фактично кинула, пославши воювати в Україні", - зазначила перший віце-спікер парламенту.

І.Геращенко зазначила, що немає жодної відповіді від Кремля і на ініціативу провести зустріч уповноважених з прав людини Людмили Денісової і Тетяни Москалькової в Мінську, щоб там розблокувати процес обміну.

"Кремль використовує тему заручників, як тему торгу і шантажу. Мене дуже хвилює те, що стає очевидним, що Кремль планує використовувати цю тему в українських виборах. Не виключаю, що Кремль намагатиметься розіграти цю карту, віддаючи її своїм лояльним промосковським кандидатам і намагаючись впливати на результат виборів", - зазначила І.Геращенко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА