Регулятор отримує багато скарг на МФО - Холод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регулятор отримує багато скарг на МФО - Холод

Кредит&Депозит
7896
Багато банків змінили кредитні ліміти на картках клієнтів, багато – взагалі зупинили кредитування. Клієнтам нічого не залишалося, крім як звертатися до МФО.
Про це Finance.ua розповів директор “ШвидкоГрошi” Олександр Холод.
“У квітні-травні ми побачили різкий стрибок у зміні портрета позичальника. Це були ті клієнти, які раніше до нас не доходили. Тоді рівень схвалення почав рости. До кінця травня цей сегмент зменшився, тому що вже тоді запустили транспорт і послабили карантин,” – розповів він.
За словами Холода, 15-20% інформації про клієнтів – це чистий аркуш. Тобто людина ніколи не брала кредит, у неї немає банку і ідентифікатора, а тим більше кредитної історії.
Онлайн/офлайн. Загалом 52-53% користувачів – користуються офлайн послугами МФО. Серед нових клієнтів – близько 70% приходять з інтернету і беруть кредит в онлайні.
“Але загальна статистика показує, що люди люблять живе спілкування і живі гроші”, – заявив фінансист.
Експерт стверджує, що зараз регулятор отримує багато скарг на МФО.
Одні люди дійсно зіткнулися зі складною ситуацією і їм складно погасити заборгованість. Але вони це усвідомлюють, розуміють і в таких випадках МФО не підвищуватиме градус.
Інші намагаються довести, що вони не будуть платити. В такому випадку з клієнтом розмовлятимуть колектори і пропонуватимуть реструктуризувати борг. Але таке протистояння завжди викликає негатив у боржника.
Третя категорія – це люди, які не платять заборгованість і шукають компанії, які надають консультації та розповідають, що потрібно зробити, щоб не платити.

Рейтинг мікрофінансових організацій України 🏆

“З точки зору нового регулятора, йому потрібно буде якось вибудовувати діалог і тими 900 компаніями мікрокредитування, який потрапили під його контроль. Адже на банки не було тієї кількості скарг, скільки подають їх на МФО”, – розповів експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас