RU
 

Сільське господарство Німеччини через спеку зазнало великих збитків

Українська служба DW,  11 серпня 2018, 17:10
0
411
Сільське господарство Німеччини через спеку зазнало великих збитків
Зів'ялі цукрові буряки у Гессені, Німеччина

Сільське господарство в Німеччині сильно постраждало від спеки. За попередніми даними федеральних земель, ідеться про понад мільярд євро збитків.

Тривала спека та посуха у багатьох регіонах Німеччини протягом останніх тижнів завдала серйозної шкоди сільському господарству. За попередніми оцінками урядів низки федеральних земель, ідеться про щонайменше 1,1 мільярда євро збитків, повідомила у суботу, 11 серпня, агенція dpa. Спілка фермерів, зокрема, уже попросила один мільярд євро допомоги.

Так, земля Шлезвіг-Гольштейн оцінила збитки у 422 мільйони євро, Саксонія - у 308 мільйонів євро, Саксонія-Ангальт - у 237 мільйонів євро, Гессен - у 150 мільйонів євро. Крім того, прогнозовані загальні збитки для лісового господарства оцінюють на рівні близько 30 мільйонів євро.

Федеральний міністр сільського господарства Юлія Клекнер закликала землі повідомляти про збитки та очікувану допомогу. Утім вона зауважила, що передусім за допомогу фермерам відповідають саме земельні уряди.

Чи буде підтримка з Берліна, стане зрозуміло, коли завершиться збір урожаю та проведені відповідні розрахунки, чи справді йдеться про "загальнодержавний масштаб". Імовірно, це буде відомо наприкінці серпня. Рішення про субвенції, наголосила Клекнер, буде ухвалене "після розгляду цифр, даних і фактів", цитує Der Spiegel.

Утім незвична спека призвела до значних прибутків німецьких кондитерів, зокрема виробників морозива, а також броварів. На вдалий рік розраховують і винороби, які почали збір врожаю на кілька тижнів раніше, ніж зазвичай.

Джерело: Українська служба DW

 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...