RU
 

США заблокували $2,3 млрд активів країн-спонсорів тероризму

Корреспондент.net,  7 червня 2016, 03:52
0
92
США заблокували $2,3 млрд активів країн-спонсорів тероризму
Фото: Reuters
Активи країн-спонсорів тероризму блокують

Таку суму мінфін Штатів заблокував за 2015 рік.

Міністерство фінансів США заблокувало торік пов'язані з країнами-спонсорами тероризму активи на суму в 2,3 млрд доларів, йдеться в опублікованій щорічній доповіді відомства, спрямованій в Конгрес США, передає ТАСС.

"Приблизно 2,3 млрд доларів активів, пов'язаних з чотирма (тепер трьома) країнами-спонсорами тероризму були заблоковані відповідно до прийнятих Сполученими Штатами економічних санкцій на 31 грудня 2015 року", - говориться в звіті.

При цьому в доповіді розглядається і Куба, яка в кінці травня минулого року була виключена з вашингтонського списку країн, в який також входять Іран, Сирія і Судан.

Так, США в 2015 році заблокували активи влади острівної держави на суму в 243,2 млн, Ісламської Республіки - 1,98 млрд доларів, Судану - 30,9 млн доларів і Сирії - 25,9 млн доларів.

"Реалізація програм щодо боротьби з міжнародними терористичними організаціями привела до блокування на території Сполучених Штатів активів на суму, що перевищує 37 млн ​​доларів", - наголошується в звіті.

При цьому в 2014 році цей показник склав 21,8 млн доларів.

Таким чином, США заблокували в 2015 році активи, що належать, зокрема, терористичній мережі "Аль-Каїда" на суму в 13 млн доларів, Корпусу "вартових ісламської революції" (КВІР - елітні частини збройних сил) Ірану - 14,1 млн доларів, ліванському угрупуванню "Хезболла" - 8,2 млн доларів, палестинському руху ХАМАС - 1,25 млн доларів, а також терористичному угрупованню "Ісламська держава" - 131,3 тис доларів.

Як повідомлялося, президент Франції Франсуа Олланд визнав існування загрози нападу під час чемпіонату Євро-2016 з футболу.

СБУ завадила переправленню до Європи прихильників ІДІЛ

 

ТЕГИ: СШАТерроризмМинистерство финансов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі