Nasdaq випустить інструмент для прогнозування ціни криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nasdaq випустить інструмент для прогнозування ціни криптовалют

Фінтех і Картки
240
Nasdaq може опинитися на порозі надання інституціональним інвесторам аналітичної переваги для торгівлі сотнями криптовалют.
За словами людини, знайомої з планами компанії, одна з найбільших бірж США готується додати інструменти для прогнозування руху цін криптовалютних активів у своєму центрі Analytics Hub. Центр, запущений в минулому році, використовує можливості машинного навчання і обробки природної мови (NLP) для аналізу соціальних мереж та інших альтернативних джерел даних, щоб дати інвесторам кращий спосіб оцінити рух ринку.
На сьогоднішній день Analytics Hub сконцентрований на традиційних активах, але додавання криптовалюти, мабуть, є ще одним сигналом зростання інтересу Уолл-стріт до сектору, що зароджується.
“З огляду на велику кількість інтересу, ми вивчаємо набори даних, пов’язаних з криптовалютами. Чому б не запустити такий, пов’язаний з крипто, продукт?” – сказав глава центру обробки альтернативних даних Nasdaq Білл Дайг.
З іншого боку, джерело, яке працює з Nasdaq, заявляє, що новий пов’язаний з криптовалютами функціонал наразі вже проходить бета-тестування перед запуском, запланованим на листопад.
Джерело повідомило, що служба забезпечить розуміння того, що відбувається, приблизно для 500 криптовалютних активів і що для аналізу потрібен тристоронній підхід, який би розглядав потоки коштів через гаманці, дані з бірж і соціальних мереж. Джерело додало: “Є частина настроїв в соціальних мережах, тому застосування машинного навчання і NLP, яке почнеться з твіттера, пізніше може включати в себе StockTwits, а потім, можливо, і Reddit.”
Новина з’явилася після того, як на початку цього року генеральний директор Nasdaq Адена Фрідман заявила, що компанія займається продуктами для біткойн-ф’ючерсів. Крім того, в квітні вона сказала, що Nasdaq навіть подумає про створення криптобіржі.
За матеріалами:
Cryptellect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас