В Японії запустять штучні метеоритні дощі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії запустять штучні метеоритні дощі

Технології&Авто
480
Приватна компанія Astro Live Experience (ALE) збирається запустити з розважальною метою штучний метеоритний дощ над Японією вже до 2020 року. Про це пише Naked Science з посиланням на BuzzFeed.
Презентація відбудеться в небі над містами Хіросіма, Івакуні, Такамацу і Мацуяма. Скидати метеорити планують з супутників, перший запуск яких відбудеться в кінці 2018-го.
Кожен супутник буде важити 68 кг і зможе підніматися на висоту до 350 км. Його місткості вистачить, щоб нести 400 штучних метеорів і паливний бак, який дозволить апарату перебувати на навколоземній орбіті 27 місяців. Вартість однієї моделі — 3 млн доларів.
Творці пристрою обіцяють, що він буде випускати від 15 до 20 маленьких капсул, кожна з яких трохи більша за сантиметр. Ці різнокольорові гранули згоряють за п’ять секунд, залишаючи слід, схожий на метеоритний.
В майбутньому засновники стартапу сподіваються відправити на орбіту три комплекти по шість супутників кожен. Це дозволить влаштовувати шоу в будь-якій точці земної кулі на вимогу замовників. Вартість картини оцінюють в 40 тис. доларів.
Деякі представники космічної галузі вже порахували такі плани надмірно амбітними. Наприклад, Патрік Сейтцерс, астроном Мічиганського університету, назвав ідею поганою “з орбітальної точки зору”. На його думку, в наступному десятилітті з’явиться безліч супутників на навколоземній орбіті, а апарати Astro Live Experience будуть тільки заважати. Якщо в 2020 році над Японією пролетить один із супутників на висоті, що перевищує 200 кілометрів, то метеоритний дощ доведеться скасувати.
Раніше вчені, дослідивши стародавні мінерали, дійшли висновку, що близько 800 тис. років тому Земля зіткнулася з астероїдом діаметром близько 1 км.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас