07:56 06.12.2018

Меттіс вважає, що необхідно більше доказів для встановлення замовника вбивства Хашкаджі

1 хв читати
Меттіс вважає, що необхідно більше доказів для встановлення замовника вбивства Хашкаджі

Шеф Пентагону заявив журналістам перед відльотом на саміт в Канаду, що йому потрібно більше доказів для визначення замовника вбивства саудівського опозиційного журналіста Джамаля Хашкаджі.

"Якщо я що-небудь і скажу: мені потрібні докази", - наводять його слова західні ЗМІ.

"Я взагалі переконаний, що ми знайдемо більше доказів щодо події. Просто я не знаю, які вони будуть, і хто буде замішаний, але ми будемо займатися (цією справою - ІФ) наскільки можливо", - додав він.

ЗМІ відзначають, що раніше Дж.Меттіса критикували за небажання пов'язувати наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бін Салмана з вбивством Дж.Хашкаджі.

Оглядач газети "Вашингтон пост" Дж.Хашкаджі був убитий 2 жовтня на території генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Туреччина веде офіційне розслідування інциденту.

Пізніше в Саудівській Аравії взяли під варту 21 людину в зв'язку зі справою про вбивство журналіста. Їм пред'явлені обвинувачення, а щодо п'ятьох з них прокуратура має намір домагатися страти.

28 листопада Дж.Меттіс і держсекретар Майк Помпео на закритих слуханнях в Конгресі США заявили про відсутність прямих доказів причетності наслідного принца Саудівської Аравії до вбивства Дж.Хашкаджі.

Однак пізніше низка американських сенаторів після закритої зустрічі з директором ЦРУ Джиною Хаспел висловили впевненість, що наслідний принц Саудівської Аравії був причетний до вбивства Дж.Хашкаджі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА