Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: чотири роки з моменту кровопролитних боїв за Іловайськ


Президент України Петро Порошенко розглядає мапу із так званим «зеленим коридором» під Іловайськом 29 серпня 2014 року. Київ, 23 серпня 2018 року
Президент України Петро Порошенко розглядає мапу із так званим «зеленим коридором» під Іловайськом 29 серпня 2014 року. Київ, 23 серпня 2018 року

«Іловайський котел»: сліди військових Росії на Донбасі

Чотири роки минає з моменту кровопролитних боїв за Іловайськ і втрати українською армією контролю над частиною кордону з Росією. Вторгнення армії Російської Федерації – головна причина Іловайської трагедії. Такий висновок зробила українська Генеральна прокуратура. Але чи була трагедія неминучою? Поки експерти сперечаються навколо прорахунків українського військового командування, Донбас.Реалії проїхали місцями найстрашніших боїв на окупованих територіях. І поспілкувалися з російським танкістом, чий танк у серпні 2014 року захопили українські військові в районі Многопілля.

Зрадників у Криму тролять і висміюють

А от «кримських зрадників», як їх називає СБУ, знають поіменно і нагадують про їхні вчинки. Так Служба безпеки України привітала відеороликом своїх колишніх кримських товаришів по службі із так званим Днем зрадника. Декому особисто нагадують про майбутню зустріч і замовляють пісні з прямим натяком. Про психологічний бік гібридної війни – дивіться в сюжеті проекту Радіо Свобода Крим.Реалії.

Зрадників у Криму тролять і висміюють | «Крим.Реалії» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:42 0:00

Що ще?

Набули чинності санкції США проти Росії через березневе отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Президент США Дональд Трамп заборонив Білому дому оприлюднювати заяву, у якій високо оцінюються героїзм і життя сенатора Джона Маккейна.

Президент Франції Емманюель Макрон закликав Європу перестати покладатися на Сполучені Штати в питаннях оборони.

А у Молдові, 27 серпня, у День незалежності у Кишиневі поліція затримала учасників антиурядових протестів. За день до цього учасники опозиційного мітингу зібрались на площі Великих Національних Зборів і вимагали відставки уряду. Активісти також вимагають кримінального переслідування тих, хто причетний до крадіжки мільярда доларів з банківської системи республіки.

Нічого святого?

Російські хакери витратили кілька років, намагаючись викрасти приватне листування між найвпливовішими християнськими православними діячами світу. Про це заявляє новинне агентство Associated Press. Серед цілей комп’ютерних зламів – найближчі помічники Вселенського патріарха Варфоломія, який вже незабаром може схвалити створення незалежної від Московського патріархату української церкви.

Світовий тиждень води

І про те, з чого складається людина – про воду. З нагоди Світового тижня води Міністерство охорони здоров’я України нагадало, що вживання достатньої кількості питної води покращує роботу мозку та допомагає впоратися з хронічною втомою та стресом. При цьому єдиної норми обсягу води, який треба випивати протягом дня, немає: в міністерстві радять вираховувати 4% від власної маси тіла, щоб визначити індивідуальну потребу у воді, але наводять і конкретні рекомендації для дітей та підлітків:

  • 1-4 роки: 2–4 склянки
  • 4-8 років: 5 склянок
  • 9-13 років: 7–8 склянок
  • 14 років і більше: від 8 до 11 склянок

Пильнуйте за балансом, і не лише водним :)

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG