Ціни на мікросхеми почали знижуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на мікросхеми почали знижуватися

Світ
631
Ціни на мікросхеми флеш-пам’яті потроху знижуються, зазначають аналітики підрозділу DRAMeXchange торгового майданчика TrendForce
Деяке перевищення пропозиції над попитом намітилося ще в першому кварталі поточного року.
У другому кварталі промисловість зазвичай оживає, але весняний імпульс обіцяє виявитися досить слабким, щоб роздути попит на чіпи NAND-флеш. Невелике перевиробництво пам’яті збережеться також у другому кварталі 2018 року, що змусить постачальників трохи знизити ціну на свою продукцію.
Пік попиту на NAND-флеш очікується в другому півріччі 2018 року. Оскільки до цього часу ціни на пам’ять трохи впадуть, в каналах продажів почнеться активна діяльність по заповненню складських запасів. До цих двох факторів додасться тенденція в середньому нарощувати обсяг флеш-пам’яті в смартфонах. Все це може призвести або до відновлення балансу між пропозицією і попитом, або до перевищення попиту над пропозицією. У другому кварталі ціни на NAND-чіпи можуть або припинити знижуватися (нехай це і відбувається досить повільно), або пам’ять трохи зросте в ціні.
Підняти ціни на пам’ять можуть виробники мікросхем. Аналітики відзначають, що постачальники сповільнюють технологічну експансію в галузь. Випуск 96-шарової 3D NAND в відчутних обсягах навряд чи відбудеться раніше 2019 року. Раніше 2019 року не очікується значних обсягів виробництва 32-шарової «китайської» 3D NAND з боку компанії Yangtze Memory Technologies Company (YMTC). У сухому залишку, резюмують аналітики, в першій половині року вартість продукції з використанням флеш-пам’яті буде потроху знижуватися, хоча друга половина року, в кращому випадку, може порадувати заморожуванням цін на SSD, eMMC і іншу продукцію.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас