20:12 08.10.2019

Мінекономіки зареєструвало індустріальні парки "Вінтер Спорт" у Вінниці та Chortkiv-West у Тернопільській області

3 хв читати
Мінекономіки зареєструвало індустріальні парки "Вінтер Спорт" у Вінниці та Chortkiv-West у Тернопільській області

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства внесло до Реєстру індустріальних (промислових) парків індустріальні парки "Вінтер Спорт" (Вінниця) і Chortkiv-West (Чортків Тернопільської обл.), ініціаторами створення яких стали відповідно ТОВ "ХЕД Вінниця" і Чортківська міськрада.

Внесення до реєстру цих ІП закріплено наказами Мінекономіки від 2 жовтня №151 та від 3 жовтня №152.

ІП "Вінтер Спорт" створений на земельній ділянці 25 га, термін його функціонування - 50 років. Пріоритетними видами діяльності в парку будуть: виробництво спортінвентарю для зимових видів спорту, обладнання для підводного плавання, а також інших компонентів; розміщення складських та адміністративних приміщень, а також підприємств з інформаційних технологій.

За попередніми розрахунками, на території парку може бути створено до 1450 нових робочих місць.

За даними держреєстру, ТОВ "ХЕД Вінниця" зі статутним капіталом 10 тис. грн зареєстровано в жовтні 2018 року, 100% належить компанії "ХЕД Україна", а кінцевими бенефіціарами є три фізособи-нерезиденти.

Як повідомлялося, виконавчий директор австрійської Head International Holding GmbH Йоганн Еліаш у травні минулого року під час зустрічі з п’ятим президентом України Петром Порошенком повідомив про рішення побудувати нове виробництво у Вінницькій області.

Інвестпроект компанії Head у Вінниці становить EUR80 млн і розрахований на три етапи. Зокрема, були озвучені плани протягом 2019-2020 рр. побудувати найбільший завод компанії з виробництва продукції для зимових видів спорту (лижі, лижні черевики та лижні кріплення).

Head International Holding GmbH виробляє спортобладнання для зимових видів спорту, тенісу та підводного плавання з аквалангом. Виробництва компанії розташовані в Австрії, Чехії, Болгарії, Китаї. Компанія присутня у 85 країнах світу. Також компанія Head є спонсором Федерації плавання України.

ІП Chortkiv-West створений на земельній ділянці площею 87,684 га, заявлений термін його функціонування - 30 років.

Функціональне призначення парку: металообробка та машинобудування, зокрема виробництво компонентів до автомобілів, електротехнічна промисловість і приладобудування; агропереробка; легка й харчова промисловість; деревообробна та меблева промисловість та інші галузі.

На території парку може бути створено до 7300 нових робочих місць.

За даними ЗМІ, індустріальний парк у Чорткові буде найбільшим у західному регіоні. Мер міста Володимир Шматько влітку поточного року презентував концепцію парку та повідомляв про готовність інвестора (якого він не називав) створити в індустріальному парку підприємство з переробки сільгосппродукції, інвестувавши в нього близько $700 млн.

Прес-служба Мінекономіки інформує, що на сьогодні до Реєстру індустріальних парків уже внесено 42 парки, при цьому в 17 парках обрано керуючі компанії, в семи залучено учасників (загалом 11 учасників).

Також створюються і функціонують індустріальні парки, не внесені до реєстру, зокрема, чотири парки створені до ухвалення закону України "Про індустріальні парки".

Як повідомлялося, в жовтні 2016 року Верховна Рада прийняла за основу законопроект про податкові пільги для індустріальних парків, зокрема про нульовий податок на прибуток у перші п'ять років, про скасування імпортного мита та п'ятирічної розстрочки імпортного податку на додану вартість (ПДВ). Згідно з даними на сайті парламенту, в середині липня 2018 року цей документ був підготовлений до другого читання, однак на голосування ще не виносився.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Обмеження е/е в суботу будуть удвічі меншими - "Укренерго"

"Укренерго" залучить у KfW кредит на реконструкцію підстанції у Львівській області

Перед усіма органами держвлади стоїть завдання зменшити споживання електроенергії - Шмигаль

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. стане основою української переговорної позиції під час вступу до ЄС - Стефанішина

Новий порядок розподілу лімітів запрацює із суботи в тестовому режимі, ситуація з е/е має покращитися - перший заступник глави Міненерго

Розмови про дефіцит держбюджету-2025 передчасні, Мінфін шукає додаткові внутрішні джерела фінансування оборони - міністр

Україна в реструктуризації євробондів розраховує на часткове списання боргу - міністр фінансів

"Укренерго" на останній робочий день встановило ліміти споживання е/е для кожного регіону на всю добу

Інвестфонд Inzhur планує залучити до 10 тис. інвесторів для приватизації готелю "Україна"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА