RU
 

Суд відмовив активісту перекласти виступ Зеленського

Корреспондент.net,  16 вересня 2019, 17:05
0
631
Суд відмовив активісту перекласти виступ Зеленського
Фото: facebook.com/president.gov.ua
У Зеленського відмовилися перекладати його виступ

Володимир Зеленський виступав на інтернет-форумі 23 травня російською мовою. Святослав Літинський вимагав надати український переклад президента.

 
Львівський активіст Святослав Літинський програв суд Офісу президента. Чоловік вимагав надати український переклад російськомовного виступу Зеленського на IForum. Про це чоловік розповів порталу Zaxid.net.
 
За словами Літинського, він спочатку не отримав відповіді на звернення. Більш ніж за 30 діб, коли подав позов до суду, представники Офісу президента відповіли, що переклад не нададуть.
 
У позовному зверненні до Львівського окружного адміністративного суду просив визнати протиправною бездіяльність Офісу президента щодо неналежного розгляду звернення громадянина і надати письмовий переклад виступу.
 
Суддя Ростислав Москаль відмовив у задоволенні позовних вимог активіста. У самому Офісі затримку пояснили реорганізацією Адміністрації. Також відзначили, що здійснення перекладу виступів глави держави на заходах, не пов'язаних з реалізацією ним владних повноважень, не передбачено законом.
 
У рішенні установи зазначено, що на офіційному сайті президента оприлюднено дві публікації з виступу. Тому твердження позивача безпідставне.
 
Святослав буде подавати апеляцію.
 
Раніше повідомлялося, що на Авакова подали в суд за виступ російською мовою. Львівський активіст вимагає зобов'язати МВС надати переклад виступу міністраи українською мовою.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Русский языксудпереводукраинский языкВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі