07:44 27.07.2020

Кандидат в президенти Білорусі Канопацька заявила про погрози на адресу своїх дітей

2 хв читати
Кандидат в президенти Білорусі Канопацька заявила про погрози на адресу своїх дітей

Кандидат в президенти Білорусі Анна Канопацька заявила, що на адресу її дітей надходять погрози і тому вона не проводить передвиборні пікети.

"Зустрілася з керівництвом свого штабу і довіреними особами. Обговорили два важливих питання. Перше - як вести передвиборну агітацію в умовах, що склалися. Всі погодилися, що з урахуванням загроз, які надходять на мою адресу, на адресу моїх дітей і довірених осіб, рішення відмовитися від проведення пікетів було правильним", - написала Канопацька в неділю в Facebook.

За її словами, чинна влада, "зосереджена на боротьбі з інакомисленням і протестними настроями, сьогодні не здатна захистити когось, крім себе, що робить вуличну агітацію небезпечною". "До того ж місця, які влада визначила для пікетів, більше стануть у нагоді для вигулу собак", - додала політик.

Канопацька зазначила, що тому має намір проводити агітацію на підприємствах. "Там є можливість гарантувати людям належну безпеку. На цьому тижні розіслали листи на 50 найбільших підприємств країни. Чекаємо відповідей", - написала вона.

Минулого понеділка стало відомо, що інший кандидат у президенти Білорусі Світлана Тіхановська вивезла своїх дітей за кордон у зв'язку з погрозами на їх адресу. Про погрози вона повідомляла ще в червні.

Крім того, в п'ятницю екс-претендент на пост президента Білорусі, колишній глава Парку високих технологій (ПВТ) Валерій Цепкало повідомив, що залишив територію республіки  разом з дітьми і перебуває в Москві. Дружина Цепкала, Вероніка Цепкало, пізніше пояснила, що в школу її дітей приходила прокуратура і "просили вчителів написати заяви". "Як я розумію, вони запустили процес щодо позбавлення мене батьківських прав", - зазначила вона.

За словами Вероніки Цепкало, "саме тому ми прийняли рішення, що ми вивозимо Валерія і дітей з території Білорусі, тому що ми бачимо реальну загрозу і небезпеку". Сама вона залишилася в Білорусі, оскільки бере участь у виборчій кампанії Тіхановскої.

Вибори президента Білорусі мають відбутися 9 серпня.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Вінниччині зафіксовано попадання по житловому будинку внаслідок ворожої ракетної атаки, троє постраждалих, мешканців евакуювали

Кількість жертв через удар по "Епіцентру" у Харкові зросла до шести

Кількість загиблих унаслідок удару по будгіпермаркету в Харкові зросла до п’яти

У рятувальних роботах на місці удару РФ по гіпермаркету в Харкові беруть участь шість екіпажів ТЧХУ

Генштаб: Кількість ворожих наступальних і штурмових дій зросла до 99, найбільше на куп'янському, покровському та курахівському напрямках

Унаслідок удару по центру Харкова постраждали 18 осіб, підліток у важкому стані

Президент Естонії: Найголовніше - зупинити російську військову машину

Кількість загиблих у результаті удару по будгіпермаркету в Харкові зросла до чотирьох

Кількість загиблих унаслідок удару по гіпермаркету в Харкові зросла до трьох

Кількість постраждалих унаслідок ударів по Харкову зросла до 54 людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА