Японська компанія Ushio випустила УФ-лампу, яка знищує коронавірус (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японська компанія Ushio випустила УФ-лампу, яка знищує коронавірус (фото)

Технології&Авто
919
Великий японський виробник світлового обладнання Ushio Inc. випустив ультрафіолетову лампу, яка може вбивати коронавірус, не завдаючи шкоди здоров’ю людини. Це перша в світі лампа такого типу, пише Kyodo News.
УФ-лампа «Care 222», розроблена Ushio спільно з Колумбійським університетом, буде використовуватися для дезінфекції приміщень, де перебувають багато людей і ризик зараження вірусом високий, наприклад, автобуси, поїзди, ліфти і офіси, йдеться в повідомленні компанії.
УФ-лампи широко використовуються для стерилізації, особливо в медичній і харчовій промисловості. Але звичайні ультрафіолетові промені не можна використовувати в приміщеннях, де є люди, оскільки вони викликають рак шкіри і проблеми з очима.
Однак нова лампа Ushio випромінює ультрафіолетові промені з довжиною хвилі 222 нанометра, на відміну від звичайних 254 нанометрів, що робить їх смертельними для мікробів, але нешкідливими для людини.
Японська компанія Ushio випустила УФ-лампу, яка знищує коронавірус (фото)
Лампа Care 222, підвішена до стелі, за шість-сім хвилин інактивує 99% вірусів і бактерій в повітрі і предмети площею до 3 кв. метрів на відстані 2,5 метрів від лампи.
Така лампа коштує 300 000 єн ($2860).
Компанія заявила, що наразі приймає замовлення тільки від медичних установ, але буде обслуговувати інших клієнтів, як тільки виробництво буде відповідати попиту.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас