10:40 06.10.2020

Україна показує ЄС, що є серйозним партнером, і продовжує розвивати антикорупційну систему спільно з фахівцями з ЄС - Зеленський

2 хв читати
Україна показує ЄС, що є серйозним партнером, і продовжує розвивати антикорупційну систему спільно з фахівцями з ЄС - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Україна добре підготувалася до проведення саміту Україна-ЄС у Брюсселі 6 жовтня, і демонструє Євросоюзу, що є серйозним партнером.

"Ми показуємо, що є серйозними партнерами, і підтверджуємо це розбудовою антикорупційної системи спільно з фахівцями з країн ЄС. Що ми зробили за рік мого президентства? Я розумію, що ЄС розраховував, що це все буде вибудовано ще п'ять років тому. Мені зрозуміло, чому це не було вибудовано, але ми з вами люди майбутнього, тому багато не будемо говорити про минуле чи минулих. Поговоримо про нас. За рік ми дали повну незалежність НАБУ - головному антикорупційному органу в нашій країні. Ми запустили Антикорупційний суд, він сьогодні працює, повністю технічно підготовлений, і у нас вже півроку маємо результати щодо вироків тим корупціонерам, які, на жаль, ще існують у нашій країні", - сказав він в інтерв'ю європейському виданню Politico Europe, повну версію якого оприлюднено у вівторок на сайті глави держави.

Зеленський зазначив, що для України дуже важливі санкції ЄС стосовно Російської Федерації, які є потужною підтримкою суверенітету і територіальної цілісності України.

За його словами, також для України дуже важливий доступ до ринків ЄС і така економічна підтримка після того, як багато років економіка України була спрямована на імпорт та експорт товарів з/у Росію.

"Від початку війни майже весь експорт України було переформатовано на країни ЄС. Тому нам потрібен вільний і чесний доступ на ринки, щоб ЄС відчував нас як повноцінних партнерів. Курс України незмінний - до ЄС, стати членом Євросоюзу. Ми хочемо - особливо зараз, у наш час ковіду і кризи, - щоб ЄС підтримував нас у цьому. Ми говоримо не лише про доступ на ринки, а й про "промисловий безвіз", - пояснив президент України.

Говорячи про боротьбу з пандемією COVID-19, Зеленський зазначив, що Україна готова допомагати ЄС у масовому виробництві вакцини від цього вірусу на відповідних підприємствах, коли вона буде готова. "Україна вже показала, як у складний момент із ковідом ми допомагали з виготовленням антисептика, його постачанням", - зазначив він.

Зеленський переконаний, що Україна дуже добре підготовлена до нинішнього стратегічно важливого саміту Україна-ЄС.

"Ми проголосували нарешті закони про електронні комунікації, закони про донорство крові. Вже розглядається законопроект про водний транспорт в Україні. У нас проголосовані також важливі закони про концесію, про дерегуляцію. Вони не популістичні. Також - складні реформи, які підтримує ЄС, зокрема земельна. Ви не знаєте, якою складною виявляється імплементація земельної реформи. 30 років, упродовж усієї нашої незалежності, ніхто не міг проголосувати за цю реформу", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА