22:19 13.06.2020

"Слуга народу" пропонує ввести компенсації для тих, хто оплатив пробне ЗНО

2 хв читати
"Слуга народу" пропонує ввести компенсації для тих, хто оплатив пробне ЗНО

Заступник глави депутатської фракції партії "Слуга народу" Євгенія Кравчук заявила, що батькам абітурієнтів повинні компенсувати гроші за платне пробне ЗНО, яке скасували через епідемію коронавірусу.

"В останні дні маємо все нові антирекорди захворюваності COVID-19. Через це Кабмін вирішив скасувати пробне ЗНО, яке планувалося 15 і 17 червня. Оскільки ця послуга є платною, ми з колегами з фракції наполягаємо на тому, що гроші за неї повинні компенсувати батькам абітурієнтів" - написала Кравчук на своїй офіційній сторінці в соцмережі Фейсбук у суботу ввечері.

За словами нардепа, вона та інші нардепи звернулася до Кабміну з вимогою розробити механізм повернення коштів за пробне ЗНО.

Як повідомлялося, в зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації учасники пробного ЗНО проходитимуть тестування 15 і 17 червня вдома, а не в навчальних закладах; рішення про скасування пробного ЗНО в навчальних закладах уряд прийняв у п'ятницю через зростання кількості хворих коронавірусною інфекцією COVID-19

На 15 червня заплановано пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури. На 17 червня - з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, а також з іноземних мов (англійської, іспанської, німецької та французької).

Основна сесія тестування запланована з 25 червня до 17 липня. До зовнішнього незалежного оцінювання допускатимуть осіб з температурою нижче 37,2 С, без ознак респіраторних хвороб і в захисних масках.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА