10:33 09.10.2018

"Украерорух" закрив повітряний простір у радіусі 30 км від зони загоряння на складах боєприпасів в Ічні

2 хв читати
"Украерорух" закрив повітряний простір у радіусі 30 км від зони загоряння на складах боєприпасів в Ічні

Державне підприємство обслуговування повітряного руху України "Украерорух" закрило повітряний простір у радіусі 30 км від епіцентру загоряння на складах 6-го арсеналу Міністерства оборони біля Ічні (Чернігівська обл.), повідомляє Міністерство інфраструктури України.

"У зв’язку із пожежею та вибухами на території 6-го арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба (Ічнянський район Чернігівської області) задля безпеки польотів впроваджено заборону на використання повітряного простору в радіусі 30 км", - ідеться в повідомленні.

Крім того, закрито рух для всіх видів транспорту на автодорогах Р-68 Талалаївка - Ічня - Тростянець - Сокиринці - /Н-07/ від Талалаївки в сторону Ічні та від Парафіївки в сторону Ічні; дорогу Т-25-27 Новий Биків - Ічня від перехрестя з дорогою Р-67 Чернігів-Ніжин-Прилуки-Пирятин в сторону Хаєнки-Монастирища-Ічні; закрито рух дорогою Т-25-24 Борзна-Ічня-Прилуки зі сторони Плисок у сторону Ічні і зі сторони дороги Н-07 до Ічні. Організовано маршрути об’їзду небезпечних зон.

Крім цього, "Укрзалізниця" підготувала й надала пожежні поїзди для локалізації пожежі на військових складах. Уже готовий пасажирський поїзд для евакуації населення з місця надзвичайної ситуації.

Як повідомили в міністерстві, заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк перебуває в оперативному контакті з керівництвом ДСНС, Міністерства оборони та в межах компетенції сприяє рятувальним службам щодо врегулювання ситуації в Ічнянському районі Чернігівської області.

Як повідомлялося, інформація про вибухи надійшла о 3.30 від начальника 6-го арсеналу. На місці події перебуває оперативна група на чолі з начальником Генерального штабу. Рятувальники евакуювали близько 12 тис. осіб. З 4:22 було закрито повітряний простір у радіусі 20 км, заборонено рух довколишніми дорогами.

У Міноборони повідомили, що постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗСУ і цивільного населення внаслідок вибухів боєприпасів в області немає. Через вибухи евакуюють населення з 38 населених пунктів.

За фактом НП у Чернігівській області відкрито кримінальне провадження за статтею "недбалість".

Станом на 7.00 ранку інтенсивність вибухів становила 2-3 в секунду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

30 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

В Україні оголошено масштабну повітряну тривогу через ракетну атаку РФ

Окупанти випустили по Харківщині 8 ракет - Синєгубов

У Харкові внаслідок ворожого удару перебито газопровід, спалахнула пожежа, 2 людей поранено

Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Харкова, інформація про постраждалих уточнюється

Окупанти обстріляли Малоданилівську громаду Харківської області

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА