RU
 

Влада Китаю дозволила в'їзд експертам ВООЗ

Корреспондент.net,  12 січня 2021, 07:39
0
108
Влада Китаю дозволила в їзд експертам ВООЗ
Поліцейський в захисній масці на вулиці в китайському місті Гуанчжоу

Вчені прибудуть до Китаю 14 січня, однак розпочати дослідження вони зможуть тільки після того, як проведуть два тижні на карантині.

Команда міжнародних експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) найближчим часом зможе почати роботу в китайському місті Ухань з метою вивчити походження коронавірусу COVID-19. У понеділок, 11 січня, влада Китаю дозволила цим фахівцям в'їзд.

Очікується, що вчені прибудуть до Китаю 14 січня, однак розпочати дослідження вони зможуть тільки після того, як проведуть два тижні на карантині.

Переговори між ВООЗ і Пекіном про проведення в КНР досліджень на тему походження коронавірусу почалися кілька місяців тому, проте просувалися дуже повільно. 5 січня генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус повідомив, що Китай в останню хвилину відмовив співробітникам організації у в'їзді. Двоє з них до того моменту вже вирушили в дорогу і змушені були перервати відрядження. Один з них повернувся додому, інший тимчасово зупинився в третій країні.

Китай пояснив затримку відсутністю в експертів ВООЗ деяких документів, а також складнощами, пов'язаними з підготовкою до прийому делегації.

Як відомо, саме в Ухані в грудні 2019 року вперше було виявлено вірус SARS-CoV-2, після зараження яким у пацієнта може розвинутися небезпечна легенева хвороба COVID-19. До середини січня 2021 року ця інфекція була виявлена ​​у більш ніж 90 млн осіб по всьому світу. За період пандемії 1,9 млн осіб з підтвердженим діагнозом COVID-19 померли.

У свою чергу Китай останнім часом все частіше поширює інформацію про те, що коронавірус існував в інших країнах ще до того, як його було виявлено в КНР в грудні 2019 року. Як одним з доказів цієї теорії китайські експерти посилаються на наявність слідів вірусу на заморожених продуктах.

Напередодні повідомлялося, що експерти ВООЗ також вважають, що коронавірус міг виникнути і в інших країнах, а не виключно в Китаї.

Джерело: Російська служба Deutsche Welle


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Коронавірус
AstraZeneca відкликає свою вакцину проти COVID-19 у всьому світі
Вчені розробили універсальну вакцину від коронавірусу - The Guardian
ВООЗ планує підписати угоду що запобігання пандемій
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: вирусыВирусКитайВОЗинфекцияпандемиязаражение
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі