ua en ru

"Газпром" зарезервував в балансі всю суму боргу "Нафтогазу"

"Газпром" зарезервував в балансі всю суму боргу "Нафтогазу" Фото: "Газпром" (gazprom.ru)

У балансі "Газпрому" визнаний витрата у 272,943 млрд рублів

Російський "Газпром зарезервував всю суму боргу НАК "Нафтогаз України" з транзитним контрактом - 4,63 млрд доларів. Це випливає з опублікованого бухгалтерського балансу компанії, передають російські ЗМІ.

Так, згідно з документом, у балансі "Газпрому" визнана витрата у 272,943 млрд рублів (в еквіваленті 4,74 млрд доларів). Це майже повністю відповідає рішенню Стокгольмського арбітражу, прийнятого 28 лютого 2018 року.

Зазначимо, що Арбітраж Торгової палати Стокгольма частково задовольнив вимоги "Нафтогазу", постановивши, що "Газпром" повинен заплатити української компанії 4,63 млрд доларів за недопоставку газу з транзитного договору. Також арбітраж зобов'язав українську сторону виплатити "Газпрому" 2 млрд доларів за вже поставлений газ. В кінцевому підсумку, російський "Газпром" заборгував НАК "Нафтогаз України" близько 2,6 млрд доларів.

Нагадаємо, раніше голова правління російського газового монополіста Андрій Круглов повідомив про те, що "Газпром" відобразить у звітності за 2017 рік 2,6 млрд доларів виплати НАК "Нафтогаз України" у відповідності з рішенням Стокгольмського арбітражу. На цю суму буде скоригований обсяг прибутку компанії.

Пізніше комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко повідомив журналістам, що НАК може почати процес стягнення з російського газового монополіста зазначеного боргу вже в квітні.