День фінансів, 11 вересня: гроші вкладникам «Аркади», обмеження для колекторів, ФОП на кількох роботах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 11 вересня: гроші вкладникам «Аркади», обмеження для колекторів, ФОП на кількох роботах

649
П’ятниця, 11 вересня. Вкладники «Аркади» нарешті дочекалися виплат. Але і це ще не все:
Гроші для вкладників «Аркади». Сьогодні ФГВФО почав здійснювати виплати коштів вкладникам банку «Аркада», який 25 серпня було визнано неплатоспроможним. Понад 90% вкладників банку “Аркада” (5000 осіб) отримають вклади в повному обсязі, а клієнти з великими обсягами вкладів отримають їх у межах гарантованої суми. Детальніше про виплати.
Прогноз на зниження. У Нацбанку повідомили, що процентні ставки за кредитами і депозитами будуть знижуватися, оскільки вони продовжать реагувати на червневе зниження облікової ставки Нацбанку до 6%. Як наголошується, в динаміці депозитних ставок вже спостерігаються деякі зрушення, зокрема за півроку станом на 1 липня середньозважена ставка за депозитами бізнесу знизилася більше ніж на 5 процентних пунктів, а за депозитами домогосподарств – на 3,2 п. п.
Шахраї не дрімають. Редиски Нехороші люди вигадали ще один спосіб обдурити українців. Населенню почали приходити знижки на оплату світла по електронній пошті. У повідомленні громадянам пропонують зареєструватися на сайті «Центру комунального сервісу», перейшовши за хибним посиланням. Після реєстрації користувачу нібито оформлять знижку на електроенергію. На сайті шахраї використовують логотип Кабміну.
Не втомлюються робити свої темні справи шахраї і з платіжними картками.
День фінансів, 11 вересня: гроші вкладникам «Аркади», обмеження для колекторів, ФОП на кількох роботах
Так, за даними статистики асоціації «ЕМА», в 1-й половині 2020 року щодня в середньому здійснювалося 546 успішних для шахраїв незаконних операцій з платіжними картками. Середня сума незаконної операції становить 3300 гривень. Загалом з початку року таким методом злочинці отримали понад 100 млн гривень.
Чого чекати від курсу в новому бюджеті? Відповідь надав прем’єр-міністр Денис Шмигаль. З його слів, проект державного бюджету на 2021 рік подадуть до Верховної Ради 15 вересня. Також він оприлюднив основні параметри, які заплановані на 2021. Наприклад, зростання ВВП планується на 4,7%, дефіцит бюджету за планом буде 6%, а курс долара, вписаний в бюджет, становитиме 29 грн. У Мінекономіки також зазначають, що повернення до зростання економіки України може відбутися в кінці 2020 року.
А поки… безробітних у столиці стає тільки більше. З початку року столична служба зайнятості зареєструвала 32,6 тисячі безробітних. На початку вересня на обліку в службі перебували 25 196 безробітних, а це в 3,1 рази більше, ніж на аналогічну дату минулого року (8046 осіб). З початку року служба працевлаштувала 8,8 тис. громадян. Найчастіше роботу знаходили в оптовій і роздрібній торгівлі.
До речі, в Держпраці нагадали, що підприємці мають право працювати за трудовим договором у кількох роботодавців одночасно. Але основним місцем роботи ФОП є підприємство, в якому знаходиться трудова книжка цього працівника.
Обмеження для колекторів. Як розповів Сергій Нікіфоров, виконавчий директор Асоціації учасників колекторського бізнесу України на MFO Summit 2020, колекторам планують заборонити контактувати з третіми особами і обробляти їхні персональні дані, ігнорувати питання щодо деталей боргу і надавати неправдиву інформацію, використовувати зображення на конвертах через неправильне їх тлумачення, а також повідомляти третім особам інформацію про борг позичальника.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас